Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεδρίασε το ΔΣ της Αναπτυξιακής Τουριστικής Εταιρείας του Δήμου

Συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής 16/9/ 2011 στο Δημαρχείο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Τουριστικής Εταιρείας του Δήμου, υπό την προεδρεία του Δημάρχου Κέρκυρας κ. Ιωάννη Τρεπεκλή.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη το Δ.Σ για τις δυσκολίες, στη λειτουργία της εταιρείας, από την στιγμή που δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι, για το σχεδιασμό τουριστικής πολιτικής για την...
 επόμενη περίοδο.
«Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον και με δεδομένο ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, χρειάζεται να επαναφέρουμε την πρόταση για την επιβολή τέλους τουρισμού, προκειμένου να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις», τόνισε ο κ. Τρεπεκλής «Η Κέρκυρα», συνέχισε ο Δήμαρχος «πρέπει να κατακτήσει το μερίδιο στην τουριστική αγορά που της αναλογεί. Προϋπόθεση βεβαίως είναι να συμφωνήσουν οι τουριστικοί φορείς του νησιού. Σ’ αυτήν την προσπάθεια χρειάζεται να στηρίξουν την πρόταση για την επιβολή τουριστικού τέλους, ώστε η Κέρκυρα να σταθεί ανταγωνιστικά στην τουριστική αγορά»
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος ζήτησε από τους εκπρόσωπους των φορέων, που συμμετέχουν στο Δ.Σ της εταιρείας, την επόμενη εβδομάδα να φέρουν τις προτάσεις του φορέα τους, για το τουριστικό τέλος.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ελλάδας και αντιστοίχως και της Κέρκυρας Κώστας Μπρεντάνος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης, ο αντιπρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Δημήτρης Μούτσος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Παναγιώτης Μπράμος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Σπύρος Βάρελης, Όλγα Καποδίστρια και Νίκος Ζέρβας.