Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τις σχολικές μεταφορές.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου, προήδρευσε το πρωί του Σαββάτου, σε ευρεία σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας με θέμα τις σχολικές μεταφορές. Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους μεταφορείς των σχολικών μεταφορών για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί,...
έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις νέες εγκυκλίους που εξέδωσαν τα συναρμόδια Υπουργεία.
Ο κύριος Σπύρου απευθυνόμενος προς τους μεταφορείς τους ευχαρίστησε για την ανταπόκριση στην πρόσκληση που τους απεύθυνε, αλλά και για την εμπιστοσύνη που έχουν επιδείξει προς το πρόσωπο του, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Είμαι σίγουρος ότι με την εμπιστοσύνη που υπάρχει απ’ όλους μας και με καλή διάθεση θα μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας αυτή την αποστολή. Αυτό που ζητώ από εσάς είναι τα δρομολόγια να εκτελούνται με ακρίβεια ώστε να μην υπάρχουν κενά, όταν εκτελούνται να καταγράφονται σύμφωνα με τις επιταγές των εγκυκλίων και κυρίως, επειδή μεταφέρετε παιδιά, οι μεταφορές να γίνονται με τη μεγαλύτερη το δυνατόν ασφάλεια».


Η Απόφαση του Περιφερειάρχη


Ο Περιφερειάρχης εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία παρατείνονται οι συμβάσεις του προηγούμενου σχολικού έτους 2010 – 2011 για την μεταφορά των μαθητών της Α!βάθμιας και Β!θμιας εκπαίδευσης από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου, με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις αλλά με κόστος μικρότερο εκείνων που έληξαν και ποσοστό κατά 5% για τις Π.Ε Ζακύνθου και Λευκάδας και 10% για τις Π.Ε Κέρκυρας και Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Θα πρέπει να τονισθεί ότι με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών από τους Δήμους και την ανάδειξη των νέων αναδόχων, οι παραπάνω συμβάσεις εφ’ όσον δεν έχει συμπληρωθεί ο χρόνος παράτασης, λύονται αυτοδικαίως και αζημίως.
Νέα συνάντηση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου


Τέλος συμφωνήθηκε μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη να υπάρξει και νέα συνάντηση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου για να συνεκτιμηθεί η εξέλιξη της διαδικασίας των μαθητικών δρομολογίων και να εξεταστεί το ενδεχόμενο διορθωτικών παρεμβάσεων όπου έχουν καταγραφεί προβλήματα.