Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΕΝΑΚ: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ» ΙΣΧΥΟΣ- Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ.

Η τεράστιας έκτασης αστυνομική επίθεση, με πρωτοφανή χρήση χημικών, ακραία αστυνομική βία κλπ. δεν προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά γιατί έχει πολύ εύκολη και προβλέψιμη ερμηνεία. Την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου ο καπιταλιστικός κρατικός μηχανισμός επέλεξε να πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή επίδειξη κατασταλτικής ισχύος, επέλεξε να στείλει ένα μήνυμα επιβολής και τρομοκρατίας.....
προς το λαό, τη νεολαία, τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα, το λαϊκό εργατικό κίνημα, προς το κίνημα αντίστασης σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι ευθύνες σχετικά με τα όσα συνέβησαν και με τα όσα επικαλούνται (δυσφήμιση χώρας – τουρισμός κλπ.) βαραίνουν πρωταρχικά τους πολιτικούς υπεύθυνους, την κυβέρνηση, την εξουσία της συνενοχής, τους μηχανισμούς καταστολής. Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι αυτές οι επικλήσεις των κύκλων της εξουσίας αποτελούν κυριολεκτικά αβάσιμα προσχήματα. Το μπλοκ εξουσίας της Ελλάδας σε πλήρη συνεργασία με τα ξένα κέντρα έχει αυτή τη περίοδο σαν βασική προτεραιότητα την απόλυτη σταθεροποίηση της εξουσίας του, με κάθε μέσο. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται για αυτούς μετά.
Ο υπουργός «προστασίας του πολίτη!!» Χρήστος Παπουτσής προσπάθησε στη βουλή να ερμηνεύσει και να απαντήσει σχετικά με τα διάφορα γεγονότα που συνέβησαν στην Αθήνα. Τι όμως μπορεί να πει ο κ. Παπουτσής; Για όλα όσα συμβαίνουν, για τις υπόγειες διαδρομές, για το παρακράτος της ακροδεξιάς, για το ρόλο και τη σχέση του με τις κατασταλτικές δυνάμεις μπορεί να ξέρει να μας πει, μπορεί να μη ξέρει να μας πει, μπορεί και να μη θέλει να ξέρει ο κ. υπουργός. Εκείνο όμως που ξέρουμε εμείς, είναι ότι αυτός ασκεί τα καθήκοντα του υπουργού «προστασίας του πολίτη» στην εποχή του Μνημονίου, του ΔΝΤ, του Μεσοπρόθεσμου.
Ότι κι αν γίνει το λαϊκό κίνημα, το εργατικό κίνημα των χώρων δουλειάς, το συντεταγμένο και οργανωμένο κίνημα αντίστασης δεν πρόκειται να κατασταλεί. Ακριβώς το αντίθετο θα συμβεί.
Η ΕΝΑΚ καλεί το λαό: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.