Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μέχρι πού;

ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Ν.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Η ίδια ΠΑΣΟΚική κοινοβουλευτική πλειοψηφία είχε ψηφίσει πριν ένα χρόνο το "Μνημόνιο 1", του οποίου ζούμε τις αντιλαϊκές συνέπειες. Χθες ομολόγησαν την αποτυχία του, και μας είπαν ότι αυτό δεν αρκεί.
Η ίδια ΠΑΣΟΚική κοινοβουλευτική πλειοψηφία είχε ψηφίσει πριν έξι μήνες έναν....
αντικοινωνικό προϋπολογισμό, κατ' εντολή της τρόικας. Χθες τον κουρέλιασαν.
Ο ίδιος πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι απωλέσαμε μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Χθες την εκχώρησαν πλήρως.
Εκχώρησαν τους προϋπολογισμούς του 2011, του 12, του 13, του 14, του 15, στους λογιστές της τρόικας. Υπέγραψαν γενικό κατασχετήριο της δημόσιας περιουσίας. Θεσμοθέτησαν τον κοινωνικό κανιβαλισμό σε εισοδήματα και δικαιώματα. Έστησαν ένα απίστευτο πάρτι οικονομικών δολοφόνων.
Δεν μιλάμε πια για πολιτική. Μιλάμε για αξιοπρέπεια και ηθική. Και αναρωτιόμαστε, υπάρχουν όρια, υπάρχουν κόκκινες γραμμές; Πόσα εκατομμύρια ανέργων, πόσα εκατομμύρια φτωχών, πόση κοινωνική έρημο, πρέπει να δουν πλέον για να πουν "μέχρι εδώ";
Δείξανε ότι δεν έχουν όρια. Ότι τις επιταγές των ξένων επικυρίαρχων είναι αποφασισμένοι να τις εκτελέσουν, και το λένε κυνικά: είτε με πιστόλι είτε με μαχαίρι, είτε με τανκς είτε με ΜΑΤ και παρακρατικούς κουκουλοφόρους, είτε εκβιάζοντας το λαό και το κοινοβούλιο είτε πνίγοντας την Αθήνα στα χημικά και τα δακρυγόνα.
Αν κάτι έχει να προσφέρει πλέον αυτή η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, είναι η άμεση αποχώρησή της και η προσφυγή σε εκλογές.
Αν υπάρχει ελπίδα, αυτή βρίσκεται στο λαό και στους πολίτες, που επιμένουν αποφασισμένοι, που παραμένουν στις πλατείες, που δεν πτοούνται και δεν υποχωρούν.
Αν υπάρχει δημοκρατική πολιτική διέξοδος, αυτή βρίσκεται στη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, που θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και θα χαράξει μια νέα πολιτική, προς όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας, με άξονες την αναδιανομή του πλούτου, την επιθετική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, τη δημοκρατία, την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη.