Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Δηλώσεις της Βουλευτού Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελας Γκερέκου για τα χθεσινά έκτροπα στα Γραφεία της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ

«Τα χθεσινά έκτροπα που συνέβησαν τόσο έξω από το πολιτικό μου γραφείο όσο και στα γραφεία της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, από μια ομάδα ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, είναι εντελώς αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα. Τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι συνάδελφοι μου Βουλευτές προσπαθήσαμε όλο το....
προηγούμενο διάστημα ώστε να μεταφερθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αιτήματα τους προς την Βουλή και την Κυβέρνηση.
Με τις ακραίες όμως και βίαιες συμπεριφορές κάποιων ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, όλες αυτές οι προσπάθειες ακυρώνονται, κυρίως στο επίπεδο της κοινωνίας. Καλά θα κάνουν να το καταλάβουν αυτό το δυνατόν συντομότερα, όλοι όσοι προωθούν παρόμοιες επιλογές διαμαρτυρίας.
Επιβάλλεται να επικρατήσει άμεσα η λογική και η ψυχραιμία. Επιβάλλεται επίσης να έχουμε όλοι στο μυαλό μας, ότι εκτός από τα δικά μας συμφέροντα, υπάρχουν και τα συμφέροντα των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων και πρωτίστως το συμφέρον της ίδιας της χώρας. Η ζημιά που έχει γίνει στον Τουρισμό είναι ήδη μεγάλη. Θα πρέπει τουλάχιστον να σταματήσει εδώ και να μη συνεχιστεί πιο πέρα".
Θέλω ακόμη να τονίσω πως έχω έλθει σε συνεννοηση τόσο με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον κ. Έξαρχο όσο και με τους άλλους Βουλευτές των Ιονίων Νήσων, προκειμένου να συσταθεί μια επιτροπή διάλογου με τους ιδιοκτητες των ΤΑΞΙ, η οποία θα επεξεργαστεί συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι είναι άλλες οι ανάγκες μια νησιώτικης–τουριστικής περιοχής, η οποία παρουσιάζει έντονο το φαινόμενο της εποχικότητας στην οικονομική της δραστηριότητα και άλλες οι ανάγκες των μητροπολιτικών κέντρων. Κατά συνέπεια, τα κριτήρια αυτά και οι προϋποθέσεις θα πρέπει να στοχεύουν ναι μεν στην διασφάλιση της βιωσιμότητας του επαγγέλματος αλλά βεβαίως και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών, στην κατάρτιση του ανθρωπινού δυναμικού και τελικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών των νησιών μας».