Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Υλοποίηση του προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη

O Aντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη- κ. Αλέξανδρος Πουλής, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κέρκυρας στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ σας γνωστοποιεί ότι, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσω της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’...
Παιδιατρικής κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κ.Ε.Κ. του Ε.Κ.Π.Α. θα υλοποιήσει το έργο «ΑΡΙΑΔΝΗ»: Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου».
Το συγκεκριμένο έργο αφορά την κατάρτιση επιστημόνων υγείας όπως ιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κ.α. τόσο δια ζώσης όσο και με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e learning) καθώς και με την υλοποίηση πρακτικής άσκησης συνολικής διάρκειας 85 ωρών. Η κατάρτιση θα αφορά συνολικά 1.000 επιστήμονες σε όλη την επικράτεια και θα υλοποιείται σε τμήματα των 25 ατόμων. Ο χρόνος διάρκειας της εκπαίδευσης για κάθε τμήμα θα είναι 2 μήνες. Το πρόγραμμα κατάρτισης ξεκινά τον Οκτώβριο του 2011 και η ολοκλήρωση των τελευταίων τμημάτων είναι τον Μάρτιο του 2013.
Μετά το πέρας της κατάρτισης οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας http://elearn.elke.uoa.gr/ariadni.