Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Ζάκυνθο

Συνελήφθησαν 25-7-2011 το πρωί, στο Λυκούδι Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, τρείς (3) αλλοδαποί Αλβανικής Υπηκοότητας 21,23 και 31 ετών αντίστοιχα, διότι όπως διαπιστώθηκε είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων κατ΄ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης....
 των αστυνομικών δυνάμεων για τον εντοπισμό των δραστών ληστείας, η οποία είχε διαπραχθεί σε βάρος ηλικιωμένων στον Γαϊτάνι Ζακύνθου τις πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας, εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες στην κατοχή των οποίων ανευρέθηκαν ένας λοστός και ένα ζευγάρι κάλτσες.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες με δύο ακόμη άτομα, τα οποία αναζητούνται είχαν διαπράξει κατά το τελευταίο τρίμηνο στην Ζάκυνθο συνολικά δεκατέσσερις (14) ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, ορισμένοι εκ των οποίων αναγνώρισαν τους συλληφθέντες.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης (MODUS OPERANDI ), η συγκεκριμένη ομάδα, πρωινές ώρες, εντόπιζε οικίες στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένοι και αφού παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα, έχοντας καλυμμένα τα χέρια τους με κάλτσες, εισέρχονταν εντός, τους ακινητοποιούσαν υπό την απειλή αιχμηρών αντικειμένων και με την χρήση βίας, τους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή. Φεύγοντας από τις οικίες έκοβαν το καλώδιο του τηλεφώνου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου