Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Η Διοίκηση Σπύρου προσπαθεί να αναπληρώσει το πολιτικό της έλλειμμα και την αναποτελεσματικότητά της με αντιδημοκρατικά μέτρα και πρακτικές

Έχουμε σαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ (ΑΝΑΣΑ) επισημάνει και άλλες φορές την απαράδεκτη πρακτική και συμπεριφορά του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, πράγμα που οδηγεί σε ατέρμονες και αναποτελεσματικές συζητήσεις.
Αυτό όμως που μας αναγκάζει να καταγγείλουμε με ιδιαίτερο τρόπο την κατάσταση...
αυτή, είναι δυο περιστατικά που συνόδευσαν το διήμερο των συνεδριάσεων 23 και 24 Ιουλίου του Περιφερειακού Συμβουλίου, εδώ στην Κέρκυρα.
Το 1ο: Με τη μέθοδο της μετάθεσης και συνεχούς διολίσθησης, δεν έφερε ως θέμα συζήτησης ούτε και αυτή τη φορά το θέμα του Αιολικού Πάρκου, ενώ έχει από τέλος Μαρτίου στα χέρια του κοινή αίτηση 12 Συμβούλων που το απαιτούν. Στόχος και αποτέλεσμα, όπως φαίνεται από την τελευταία πράξη Αποστολόπουλου, η δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος του λαού της Κέρκυρας.
Το 2ο: Ο Πρόεδρος έφθασε στο σημείο να προσπαθήσει να υποκλέψει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καταστρατηγώντας εν ψυχρώ τα σχετικά άρθρα του κανονισμού που καθορίζουν την απαιτούμενη πλειοψηφία για τη λήψη απόφασης. Η πράξη αυτή αποτελεί προσβολή για το Περιφερειακό Συμβούλιο, τη δημοκρατία και τους πολίτες των Ιονίων , και οδήγησε σε αποχώρηση από το Συμβούλιο ολόκληρη την αντιπολίτευση, γεγονός με ιδιαίτερη πολιτική σημασία.
Επιθυμώντας να σχολιάσουμε αυτές τις εξελίξεις, και σε συνδυασμό με την υπόθεση της σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ) και της εκλογής του νέου της Διοικητικού Συμβουλίου, όπου καταπατήθηκαν όλες οι προβλέψεις και περιορισμοί του νόμου και της δημοκρατίας,
Καταλήγουμε ότι η Διοίκηση Σπύρου στην Περιφέρεια προσπαθεί να αναπληρώσει το πολιτικό της έλλειμμα και την αναποτελεσματικότητά της, με αντιδημοκρατικά μέτρα και πρακτικές.
Ασφαλώς (και να είναι σίγουροι γι' αυτό) μια τέτοια συμπεριφορά δεν θα περάσει.


ΚΕΡΚΥΡΑ 25/07/2011


Θόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α.