Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μήνυμα του Γ.Παπανδρέου (30-6-2011)

Είναι η ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον. Για να διασφαλίσω το μέλλον αυτής και των επόμενων γενεών, είμαι έτοιμος και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Αποφάσεις, που δεν θα σκεφτόμουν καν, αν είχα παραλάβει μία στοιχειωδώς λειτουργική κατάσταση σ’ αυτή τη χώρα.
Αυτό που θέλω να πω και το λέω μέσα από την καρδιά μου, είναι πως ό,τι έκανα και...
κάνω, αυτό που θεωρούσα και θεωρώ είναι ότι το κάνω γιατί είναι σωστό. Σωστό για τη χώρα και για τους Έλληνες.
Είναι αστείο οποιοσδήποτε να ισχυρίζεται ότι μπορούσαμε να πάρουμε άλλες αποφάσεις δημοσιονομικά και πιο υποστηρικτικές αναπτυξιακά και δεν το κάναμε. Ούτε τρελοί είμαστε, ούτε θέλουμε να αδικούμε κανέναν. Διαχειρίζομαι όμως μια κρίση, που άλλοι δημιούργησαν.
Και το έκανα, χωρίς να φυγομαχήσω, χωρίς να αναλογιστώ το τίμημα. Και θα συνεχίσω να το κάνω, ό,τι κι αν μου προσάπτουν, ό,τι κι αν θέλουν κάποιοι να λένε.
Αυτή τη μάχη θα τη δώσω, θα τη δώσουμε μέχρι τέλους. Και σ’ αυτή τη μάχη, έχουμε τα πιο δυνατά όπλα. Αυτά τα όπλα, μας τα έδωσαν οι ίδιοι οι πολίτες, οι Έλληνες. Είναι οι θυσίες τους, είναι η δίψα τους να δουν την πατρίδα μας, την πατρίδα όλων μας, να αλλάζει, για να μην έχει ανάγκη από δάνειες δυνάμεις και επιτηρήσεις, αλλά να στηρίζεται στις δικές της, στέρεες και υγιείς βάσεις.
Αυτή η δίψα, αυτό το όραμα, είναι και το δικό μου όραμα. Με επίμονη προσπάθεια, θα το πετύχουμε. Και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είμαι αποφασισμένος. Τώρα είναι η ώρα για τη σύγκρουση με τα κακώς κείμενα, με ό,τι μας πληγώνει, με ό,τι μας κρατά καθηλωμένους στο χθες.
Αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Και μπροστά στο εθνικό συμφέρον, δεν λογαριάζω ούτε κομματικούς φίλους, ούτε οποιοδήποτε άλλο μικρό ή μεγάλο συμφέρον.
Είναι τώρα η ώρα των μεγάλων αλλαγών. Είναι η ώρα να συνεχίσουμε τη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια, να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας, να οικοδομούμε πια πάνω σε στέρεες βάσεις.
Αυτό αξίζει η χώρα, αυτό αξίζουν οι Έλληνες. Αυτό πρέπει να κάνουμε για τα παιδιά μας, για τις οικογένειές μας. Δεν είναι η ώρα να λυγίσουμε. Δεν είναι η ώρα να κάνουμε πίσω.


Γιώργος Α. Παπανδρέου