Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, ΣΑΣ ΚΑΛΩ σε συνεδρίαση (12η / 2011) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κέρκυρας στη Συνεδριακή Αίθουσα στο χώρο της Παλαιόπολης ή Μον–Ρεπό την 7η Ιουνίου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 18.30 για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί των κατωτέρων θεμάτων :....
1. Ανακοινώσεις.
2. Πέντε επίκαιρες προφορικές ερωτήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κανονισμού, μία από κάθε Παράταξη της Μειοψηφίας και μία από Σύμβουλο της Πλειοψηφίας.
3. Μία γραπτή ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Λέσση προς τον κ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας κ. Σ. Μωραίτη.
4. Μία γραπτή ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Στ. Πελάη προς τον κ. Δήμαρχο Κέρκυρας.
5. Ενημέρωση και συζήτηση περί της κατάστασης και της προοπτικής των ιστορικών μνημείων του Δήμου Κέρκυρας.
6. Λήψη απόφασης περί έγκρισης διάλυσης εργολαβίας για την ολοκλήρωση εργασιών στη Λαϊκή Αγορά.
7. Λήψη κανονιστικής απόφασης περί επιβολής τέλους τουρισμού.
8. Λήψη απόφασης περί σημειακών τροποποιήσεων του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας, που αναφέρονται στην έκθεση εμπορευμάτων στην Παλιά Πόλη Κέρκυρας και τη σύνθεση της Επιτροπής Οριοθέτησης Κοινοχρήστων Χώρων.
9. Λήψη απόφασης περί καθορισμού χώρων για τη διενέργεια εκδηλώσεων πολιτιστικού ή κοινωνικού χαρακτήρα καθώς και καθορισμού τέλους για την παροχή εξυπηρετήσεων.
10. Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως της «Κωδικοποιήσεως παγίων θεμάτων κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος».
11. Λήψη αποφάσεως περί εγκρίσεως του Πρακτικού υπ΄ αριθμόν 2/28.02.2011 της Επιτροπής Κυκλοφορίας Δήμου Κέρκυρας.
12. Λήψη απόφασης περί έγκρισης οικονομικών απολογισμών των Σχολικών Επιτροπών έτους 2010.
13. Λήψη απόφασης περί χορηγήσεως αδειών άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου στη Δημοτική Ενότητα Οθωνών.
14. Συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενους σ’ αυτήν.
15. Λήψη απόφασης περί οριστικής παραλαβής ή μη των μεταλλικών ανοικτών κοντέινερ για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας.
16. Συζήτηση και λήψη απόφασης – γνωμοδότηση για Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με θέμα : Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ε.Π.Χ.Σ.Α.Α.) για τις Υδατοκαλλιέργειες.
17. Λήψη απόφασης περί έγκρισης παράτασης της ετήσιας σύμβασης «προμήθεια έτοιμου φαγητού για άπορους» μέχρι δύο μήνες από τη λήξη της.
18. Λήψη απόφασης περί έγκρισης διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη της διαμονής και σίτισης των δύο τεχνολόγων της κινητής μονάδας μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας καθώς και την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και εκτός έδρας αποζημίωσης ενός οδηγού του Δήμου Κέρκυρας προκειμένου να μεταβεί στην Πρέβεζα για τη μεταφορά του ειδικού μαστογράφου.
19. Λήψη απόφασης περί έγκρισης διάθεσης πίστωσης για τη μετάβαση του Δημάρχου Κέρκυρας κ. Ιωάννη Τρεπεκλή στην Αθήνα, για τη συνάντηση με τον Υφυπουργού Τουρισμού – Πολιτισμού Κο Γιώργο Νικητιάδη.
20. Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως επιστροφής ποσού στην Επιχείρηση με την επωνυμία «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ Α.Ε. – Ξενοδοχείο CORFU HOLIDAY PALACE» που αναλογεί σε Δημοτικά τέλη ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.
21. Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως απαλλαγής από την καταβολή Δημοτικών Τελών της επιχείρησης «ΞΕΝΟΥΣ ΞΕΝΙΖΕ» για το Λαογραφικό Συγκρότημα με το διακριτικό τίτλο «ΤΟ ΧΩΡΙΟ» το οποίο δεν θα λειτουργήσει το έτος 2011.
22. Λήψη απόφασης περί έγκρισης διαγραφής προστίμου του κ. Κωνσταντίνου Ραράκου από αυθαίρετη κατασκευή, λόγω μη τήρησης της νόμιμης διαδικασίας.
23. Λήψη απόφασης περί διαγραφής ποσού από χρηματικό κατάλογο έτους 2004 κ. ΓΡΟΠΕΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ.