Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Τι λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Ι. Ν. για τις εξελίξεις

Το τελευταίο διάστημα όλες οι δυνάμεις του Ευρομονόδρομου στην τοπική διοίκηση με αφορμή τα αμφιλεγόμενα οικονομικά στοιχεία, δίνουν κυριολεκτικά παράσταση αποπροσανατολισμού και εντυπώσεων.
Η οικονομική κατάσταση που διαμόρφωσε η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και η διαχείριση των κατά καιρούς τοπικών αρχών είτε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ είτε ΝΔ –ΣΥΝ, είναι η μοναδική αιτία για την σημερινή κατάσταση. Η αποδοχή της....
διαχρονικής προκλητικής κρατικής υποχρηματοδότησης, η με κάθε τρόπο αποκλειστική στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων, η προκλητική υστέρηση σε όλες εκείνες τις δράσεις και τα έργα που είχαν ανάγκη οι εργαζόμενοι (υποδομές ,οδικά δίκτυα, σχολεία, αντισεισμική θωράκιση κ.α), σε συνδυασμό τελευταία με την αποδοχή της καλλικρατικής αποκέντρωσης κρατικών αρμοδιοτήτων, δημιουργούν σήμερα ένα εκρηκτικό μίγμα αδιεξόδων αλλά και αγανάκτησης και οργής στο λαό και τους εργαζόμενους.
ΟΛΟΙ τους τώρα εξακοντίζοντας αποπροσανατολιστικά αμοιβαίες κατηγορίες για την οικονομική διαχείριση, τρέχουν να ζητήσουν τάχα διαχειριστικούς ελέγχους, ώστε πιο εύκολα να μπορούν να αποδράσουν από τις δικές τους ευθύνες για την κατάσταση που δημιούργησαν, αλλά και την πολύ άσχημη προοπτική που διαγράφεται. Θέλουν να προετοιμάσουν έδαφος «καμένης γης» ώστε να δικαιολογήσουν την νέα καταιγίδα αφαίμαξης των λαϊκών νοικοκυριών που συμφώνησαν να γίνει με την αύξηση της τοπικής φορολογίας, την μετακύληση του κόστους στα λαϊκά νοικοκυριά των αποκεντρωμένων αρμοδιοτήτων του κράτους (υγεία, παιδεία, πρόνοια, μεταφορά μαθητών, κ.α,), την μισθοδοσία προσωπικού από τους ΚΑΠ, την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος με μελέτες και έργα που δεν απαντούν στις λαϊκές ανάγκες κ.α.
Η κοροϊδία τους και η συνενοχή τους γίνεται ακόμη πιο έκδηλη αφού πριν περίπου ένα μήνα συναινετικά ψήφιζαν (η για επουσιώδεις λόγους καταψήφιζαν) τον προϋπολογισμό και την απογραφή, συμφωνώντας ομόψυχα στην μνημονιακή του συνέπεια, στον αντιλαϊκό και πλασματικό του χαρακτήρα, στην προσαρμογή του κρατική δημοσιονομική πολιτική και στην ευρωπαϊκή επιλεξιμότητα των έργων. Τέτοια έργα, που διαμόρφωσαν στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας, την στρεβλή ανισόμετρη και αναιμική ανάπτυξη για το λαό και τους εργαζόμενους από την μια και την ολόπλευρη ανάπτυξη των επιχειρηματικών συμφερόντων από την άλλη.
Η λαϊκή συσπείρωση καταψήφισε τώρα και παλαιότερα αυτούς τους προϋπολογισμούς και τα τεχνικά προγράμματα, που διαμόρφωσαν αυτές οι δυνάμεις και τα στελέχη τους, ως νομάρχες, δήμαρχοι αντινομάρχες, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και προειδοποίησε το λαό για την σημερινή κατάσταση, τονίζοντας ότι είναι πάντα «νύχι- κρέας» η αντιλαϊκή διαχείριση και η διαφθορά.
Η λαϊκή συσπείρωση είναι πάντα υπέρ οποιουδήποτε διαχειριστικού ελέγχου. Ωστόσο προειδοποιεί το λαό και τους εργαζόμενους ότι τίποτε ουσιαστικό και θετικό για τα δικά του τα συμφέροντα δεν πρόκειται να προκύψει μετά το «κάθισμα της σκόνης», αφού η οποιαδήποτε τακτοποίηση θα αφορά τα όποια χρέη η ελλείμματα που δημιουργήθηκαν και αφορούν την τροφοδότηση του κεφαλαίου και όχι τις δικές του ανάγκες. Και αυτό για τις δυνάμεις που το υπηρετούν δεν αλλάζει. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που δεν μπορεί να λυθεί, παρά μόνο με την λαϊκή παρέμβαση, στην κατεύθυνση της άμεσης και ριζικής καταδίκης των δυνάμεων και της πολιτικής που στηρίζει τα κέρδη και φορτώνει στο λαό τα χρέη, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την δική του εξουσία που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα δικά του συμφέροντα.
Η λαϊκή συσπείρωση απαιτεί
• πλήρη και με κάθε τρόπο διαλεύκανση των οικονομικών στοιχείων
• επιστροφή των παρακρατημένων πόρων με γενναία κρατική χρηματοδότηση δήμων και περιφέρειας από το κράτος
• καμία φορολογία, τέλη και ανταποδοτική λειτουργία για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά




ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 6/6/2011 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ