Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Περιφερειακό Γραφείο εξέλεξε η ΔΗΜΑΡ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26-6-2011 στην Κεφαλλονιά η πρώτη Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των οργανώσεων της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων της Δημοκρατικής Αριστεράς.
1- Συζητήθηκε διεξοδικά η συμβολή των οργανώσεων στην κεντρική προσπάθεια που...
κάνει το κόμμα, σε συνθήκες κρίσης και εντός των περιορισμών που αυτή θέτει, να αναδειχθούν πολιτικές λύσεις σε άλλη κατεύθυνση από τις πολιτικές επιλογές του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, που θα απαντούν στον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας, θα αποτρέπουν την κοινωνική αποδόμηση, θα ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο, θα αντιμετωπίζουν τα διαρθρωτικά προβλήματα σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει και θα απαντούν με θετικό τρόπο στην επείγουσα ανάγκη για την ανασύνθεση και την ανασυγκρότηση του ευρύτερου δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου.
Οι οργανώσεις αποφάσισαν να κάνουν όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την οργανωτική επέκταση του κόμματος και τις αναγκαίες προετοιμασίες για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί.
2- Έγινε εκτίμηση της πορείας της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στο πρώτο εξάμηνο λειτουργίας της.
Δυστυχώς αναδείχθηκαν όλες εκείνες οι αδυναμίες που προεκλογικά είχαμε επισημάνει όσον αφορά τον < Καλλικράτη> και χρειάζεται να αλλάξουν. Σε αυτές προστέθηκαν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου, η αποδιοργάνωση του διοικητικού μηχανισμού και η μεγάλη στενότητα πόρων στα πλαίσια των διαδοχικών μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής.
Η δύσκολη αυτή κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη από τις αδυναμίες και τις ανεπάρκειες τις Περιφερειακής Αρχής, αδυναμίες επιτελικές, διοίκησης, σχεδιασμού, υλοποίησης έργων και δράσεων, μέχρι και αδυναμίες λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου
Η συνδιάσκεψη αποφάσισε τον καλύτερο συντονισμό των οργανώσεων και μεγαλύτερη προσπάθεια για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια.
3- Με βάση τις καταστατικές αρχές λειτουργίας του κόμματος εκλέχθηκε Περιφερειακό Γραφείο με διετή θητεία το οποίο αποτελείται από τους:
Θανάση Βαρβαρίγο (Ζάκυνθος)
Ανδρέα Κλαυδιανό (Ζάκυνθος)
Σωτήρη Βλάχο (Κέρκυρα)
Μάρκο Ψαράκη (Κέρκυρα)
Σοφία Αράγου-Παπαδάτου (Κεφαλλονιά)
Μάκη Καπάτο (Κεφαλλονιά)
Γιώργο Μόσιο (Λευκάδα)
Γραμματέας του Περιφερειακού γραφείου εκλέχθηκε ο Ανδρέας Κλαυδιανός