Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Σχετικά με το από τις 23/5/2011 Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ( ΠΟΕ – ΔΕΥΑ ), το ΠΑΜΕ-ΔΕΥΑ ανακοινώνει :

Η ξαφνική υποψία και ο φόβος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας για τις από χρόνια εκφρασμένες και συγκεκριμένες προθέσεις του Κεφαλαίου, για την ιδιωτικοποίηση του υδάτινου πόρου στην ελληνική επικράτεια επιβεβαιώνει την υποκριτική της θέση, απέναντι στους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ. Ενώ από χρόνια...
 οι κυβερνήσεις του δικομματισμού σε συνεργασία με τα αρμόδια επιτελεία της Ε.Ε. νομοθετούσαν με συγκεκριμένες κατευθύνσεις, για να προετοιμάσουν το έδαφος για την δράση του ιδιωτικού τομέα στην κατ’ εξοχήν ζωτικής σημασίας ανάγκη του άνθρωπου όπως είναι το πόσιμο νερό, οι συμβιβασμένοι της Ομοσπονδίας είχαν πάρει την θέση των «συμπαικτών».
Με το από τις 23/5/2011 Δελτίο Τύπου, οι ίδιοι εργατοπατέρες στήνουν πλάτη στην κυβερνητική πολιτική του ξεπουλήματος, αναδεικνύοντας κάποιον διευθύνων σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ ως εμπνευστή και διαχειριστή αυτής της εθνικής προδοσίας. Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας θέλει να πείσει τους εργαζόμενους ότι ούτε αυτή, ούτε η κυβερνητική πολιτική, ούτε οι αποφάσεις της Ε.Ε. έχουν κάποια σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις της ΕΥΔΑΠ, ΟΥΘ και των ΔΕΥΑ αλλά ότι όλο αυτό το σενάριο είναι αποτέλεσμα της δράσης ενός «κατάσκοπου» μιας πολυεθνικής εταιρίας!!!
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν σε αυτήν τη παγίδα.
Η αλήθεια είναι σε γνώση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας και δεν πρόκειται για σενάρια κάποιου Διευθύνοντα Σύμβουλου ΕΥΔΑΠ. Οι κυβερνητικές πολιτικές αποφάσεις έχουν αφετηρία συγκεκριμένες νομοθεσίες ή οδηγίες που ψηφίστηκαν είτε στο κοινοβούλιο της Ε.Ε. είτε στην Ελληνική Βουλή από το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και το ΛΑΟΣ εκπληρώνοντας με αυτό το τρόπο τις απαιτήσεις του Διεθνούς Κεφαλαίου.
Και όπως πρόδωσε η Ομοσπονδία τους εργαζόμενους στην περίπτωση των περικοπών της μισθοδοσίας τους, στο ασφαλιστικό και ένα σορό άλλα ζητήματα, με το ίδιο τρόπο προδίδει σήμερα, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα.
Επιμένουμε, ότι το ζήτημα του πόσιμου νερού και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων είναι και πρέπει να μείνει Εθνική, στρατηγικής σημασίας υπόθεση, πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και να διαχειρίζεται αποκλειστικά από δημόσιο φορέα. Επιμένουμε ότι το νερό συνδυάζεται με πολλούς στρατηγικής σημασίας τομείς όπως: Ο τουρισμός, η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, η βιομηχανική παραγωγή, η δασοπροστασία και πολλά άλλα.
Η Ομοσπονδία όλα αυτά τα αποκρύπτει και εστιάζοντας το πρόβλημα μόνο σε κάποιες νησιωτικές περιοχές προβλέπει μόνο υπέρογκους λογαριασμούς νερού και άνεργους, μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, υπάλληλους των ΔΕΥΑ. Με λίγα λόγια ασκεί εκ’ των προτέρων ψυχολογική βία στους εργαζόμενους να μην σηκώσουν το κεφάλι τους απέναντι στα αντεργατικά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται, να μην σηκώσουν το κεφάλι τους απέναντι στα νέα μέτρα που προσεχώς, εις γνώση της έρχονται, διότι πάνω από τα κεφάλια τους κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη ο κίνδυνος της απόλυσης!!!
Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίζουν την πλάτη τους σε αυτές τις πολιτικές και σε Συνδικαλιστικές Ηγεσίες που τις στηρίζουν!!! Πρέπει να ενισχύσουν και να οργανωθούν σε ενιαίο μέτωπο πάλης για να διεκδικήσουν αγωνιστικά το δικαίωμα και τη δυνατότητα να κατέχουν και να διαχειριστούν, προς όφελος τους και του λαού το πλούτο που παράγουν, για άλλο δρόμο ανάπτυξης και εξουσίας που θα έχει ως σκοπό την ευημερία του λαού και όχι των μονοπωλίων.