Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Δελτίο τύπου της 17-6-20111 του βουλευτή του ΚΚΕ

Αυτές τις ημέρες ο ελληνικός λαός ζει πρωτοφανέρωτα γεγονότα και εξελίξεις που δημιούργησε η διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυρίαρχη πολιτική. Ο Γ. Παπανδρέου ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας, κάτω από την πίεση της λαϊκής αγανάκτησης και με τις ευλογίες του μεγάλου κεφαλαίου....
προσπάθησε να δημιουργήσει μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που θα αποτελούσαν πραγματικά ένα ισχυρότατο μπλοκ για το χτύπημα των λαϊκών κατακτήσεων, για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος.
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είπε ότι μια τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας των δύο κομμάτων του κεφαλαίου ουσιαστικά θα χτυπούσε και τις τελευταίες λαϊκές κατακτήσεις και αν ο λαός δεν αντιστεκόταν σθεναρά θα του αφαιρούσαν και τα τελευταία στοιχειώδη δικαιώματά του.
Μια διαρκή επιχείρηση αποπροσανατολισμού και τρομοκράτησης του λαού, με στόχο να τον υποτάξει στα νέα βάρβαρα μέτρα του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος», στήνει η κυβέρνηση, με τη συνδρομή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ. Με μοιρασμένους ρόλους, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν και χτες ένα τεχνητό εσωκομματικό κλίμα έντασης, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού απέναντι στη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυρίαρχη πολιτική. Ο φόβος διάχυτος στα μάτια των βουλευτών του κυβερνόντος κόμματος. Μαζεύοντας υπογραφές σε ένα κείμενο, για τη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ μέσα στο οποίο αναφέρονταν σαφώς ότι στη χώρα υπάρχει κενό εξουσίας, αυτό ήταν κάτι που ευθέως έβαλε ενάντια στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, κάποια στιγμή έγινε κοινοβουλευτική ομάδα. Εκεί ω! του θαύματος άνθρωποι που πρωτοστατούσαν στο μάζεμα των υπογραφών, όπως ο Πάρης Κουκουλόπουλος, βρέθηκε υπουργός και σταμάτησε βέβαια να διαμαρτύρεται.
Για τη σύνθεση τώρα της νέας κυβέρνησης. Είναι πραγματικά αυτό που λέει ο λαός μας: «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Ουσιαστικά με τους ίδιους ανθρώπους προσπάθησε να φτιάξει κυβέρνηση μεταφέροντας τον ένα, από το ένα υπουργείο στο άλλο.
Με αυτό τον τρόπο έφτιαξε μια αποτελεσματική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κρίση και τη χρεοκοπία επικίνδυνη όμως για το λαό αφού θα ψηφίσει νέα βάρβαρα μέτρα. Εμείς λέμε ότι όλα αυτά είναι σε αγαστή συνεργασία με το ΔΝΤ την ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Μεγαλύτερη απόδειξη γιατί το ΔΝΤ προχθές πιέζοντας για την περίφημη «συναίνεση» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπου χωρίς αυτήν δε θα παίρναμε την 5η δόση, χθες από το πρωί το ΔΝΤ αλλάζοντας ρότα και κάνοντας στροφή 180 μοιρών• δήλωνε σε όλους τους τόνους, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, όχι μόνο για την 5η δόση, αλλά θα δώσει και νέα δάνεια στην κυβέρνηση. Αυτά είναι παιχνίδια, τα οποία εμείς πολλές φορές αποκαλύψαμε στον ελληνικό λαό, για να τον εκφοβίσουν. Αλλά ο λαός δεν πρέπει να εκφοβηθεί ούτε βέβαια να πέσει στη μοιρολατρία του τίποτα δε γίνεται και να ξαναγυρίσει στον καναπέ του.
Επιστρέφοντας στην κυβέρνηση, προσπάθησε να δείξει στον κόσμο, ότι έφτιαξε κάτι καινούριο. Δεν γίνεται όμως να φτιάξεις κάτι καινούριο με τα ίδια παλιά υλικά. Ουσιαστικά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου «ενώ ώδινε όρος έτεκεν μυ»