Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΠΑΜΕ για τα γεγονότα της Μεσογγής

Το ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα όλων των εργαζομένων και των ξενοδοχοϋπάλληλων, για το δικαίωμα τους στη δουλεία.
Καταγγέλλουμε την εργοδοτική θρασύτητα, προκλητικότητα της μεγαλοεργοδοσίας, κυρίως των μεγαλοξενοδόχων.
Αυτή η συμπεριφορά τους έχει τις πλάτες της αντεργατικής πολιτικής και των....
αντεργατικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Αυτή η πολιτική αποθρασύνει και τη νέα εργοδοσία του Ακτή Μεσογγή. Εκβιάζουν τους ερφαζόμενους απειλούν τους συνδικαλιστές, συκοφαντούν, με γκεμπελίστικα ψέματα τους αγώνες.
Θύματα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εκτός από τους εργαζόμενους, είναι και όλοι οι μικροί επαγγελματίες στον τουρισμό και γενικότερα.
Γι αυτό η θέση των μικρών επαγγελματιών, είναι δίπλα στους εργαζόμενους, σε κοινό μέτοπο, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και το κεφάλαιο.
Τη χθεσινή συγκέντρωση των μικρών επαγγελματιών των Μοραΐτικων, που εκφράζει την αγωνία τους για επίθεση, προσπάθησαν να εκτρέψουν ύποπτα στοιχεία ακροδεξίων, του υποκόσμου, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και η νέα ιδιοκτησία του «ΑΚΤΗ».
Στόχος τους ήταν να στρέψουν τους μικροεπαγγελματίες κατά των εργαζόμενων.
Τα στοιχεία αυτά, που έκαναν και καταστροφές στα αυτοκίνητα εργαζόμενων και αιρετών, πρέπει να απομονωθούν.
Εργαζόμενοι και μικροί επαγγελματίες, να παλέψουν από κοινού, μέσα από το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, να αποκρούσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που υπηρετούν τα μονοπώλια, τους μεγαλοξενοδόχους και μεγαλοπράκτορες. Να διεκδικήσουν πολιτική και μέτρα, που υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα και ανάγκες στον τουρισμό, τη δουλεία, την παιδεία, την υγεία, τις υποδομές.