Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ουσιαστικές και γόνιμες επαφές είχαν χθες ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Σπύρου κατά την διάρκεια επίσκεψής τους στην Κεφαλονιά.
Τον κύκλο των συνεργασιών άνοιξε η ευρεία σύσκεψη που συγκλήθηκε στα γραφεία...
της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης κ. Σωτήρης Κουρής, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Σμαραγδούλα Σαρδελή, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, περιφερειακοί σύμβουλοι της περιοχής και υπηρεσιακοί παράγοντες. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α., μεταξύ των οποίων είναι τα εξής:
▪ «Λιμάνι Πισαετού Ιθάκης» προϋπολογισμού 6.990.000,00 €.
▪ «Προσθήκη κατ’ επέκταση Γυμνασίου-Λυκείου Ιθάκης» προϋπολογισμού 625.223,01 €.
▪ «Δίκτυο ύδρευσης Αργοστολίου - Χαμηλή ζώνη» προϋπολογισμού 4.840.000,00 €.
▪ «Αποκατάσταση & ενίσχυση γέφυρας De Bosset στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας» προϋπολογισμού 3.100.000,00 €.
▪ «Εξοπλισμός & ενίσχυση των Φιλαρμονικών Ν. Κεφαλληνίας-Ιθάκης» προϋπολογισμού 400.000,00 €.
▪ «Λειτουργική αποκατάσταση-ασφάλεια αριθμ. 25 Ε.Ο.(περιοχή Χάρακα)» προϋπολογισμού 7.000.000,00 €.
Επίσης εξετάστηκαν 16 έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 36 εκ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και ο δρόμος Καραβόμυλου-Αγίας Ευφημίας, οι μελέτες των οποίων είναι απαραίτητο να ωριμάσουν άμεσα, ώστε να υπάρξει δυνατότητα ένταξής τους στο Ε.Σ.Π.Α.


Ακολούθως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση. Συζητήθηκαν η οικονομική κατάσταση του Δήμου και η σύνταξη δημοτικού προϋπολογισμού, θέματα προσωπικού, καθώς η πορεία υλοποίησης των έργων που βρίσκονται στην σφαίρα αρμοδιότητας της Δημοτικής Αρχής. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς κ. Εμμανουήλ Ξενάκης Βαλέττας.


Ο κ. Αποστολόπουλος είχε επίσης εθιμοτυπική συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. κ. Σπυρίδωνα.


Αύριο, Σάββατο 7 Μαΐου, ο κ. Αποστολόπουλος θα παραστεί στις εργασίες του Συνεδρίου Μικρών Νησιών στο Μεγανήσι, τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.