Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας με το Διοικητικό Συμβούλιο των πρατηριούχων υγρών καυσίμων

Με τον Πρόεδρο, Αντώνη Σάκκο και το Δ. Σ. των πρατηριούχων υγρών καυσίμων συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, το μεσημέρι της Τετάρτης.
Θέμα της συνάντησης ήταν η επιβολή Ανώτατης Τιμής Καταναλωτή (πλαφόν) στην τιμή των υγρών καυσίμων στα πρατήρια της Κέρκυρας και των Παξών.
Οι πρατηριούχοι θεωρούν ότι αυτό το μέτρο που επέβαλλε με απόφασή του το...
αρμόδιο Υπουργείο τους καταδικάζει ουσιαστικά σε κλείσιμο των επιχειρήσεων τους, αφού είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν τα καύσιμα σε τιμή υψηλότερη από αυτή που πωλούν. Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι σήμερα κάποιες επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές.
Θεωρούν δε ότι υπήρξε διάκριση υπέρ συγκεκριμένων περιοχών, εκ μέρους του Υπουργείου στην απόφαση αυτή, αφού στις 5 από τις 13 περιοχές στις οποίες επιβλήθηκε το πλαφόν, επιβλήθηκε πλαφόν και στην αγορά των καυσίμων.


Πλαφόν σε όλα τα στάδια διακίνησης


Ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων της Κέρκυρας Αντώνης Σάκκος, τόνισε στον Αντιπεριφερειάρχη ότι «δεχόμαστε να μπει πλαφόν σε όλα τα στάδια της διακίνησης των καυσίμων και όχι μόνο στο τελευταίο στάδιο».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Σκούρτης, επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας θα τηρήσουν τη νομιμότητα, εφαρμόζοντας τον νόμο, διευκρίνισε ωστόσο ότι «οι πρατηριούχοι έχουν δίκιο όταν ζητούν να εφαρμοσθεί ο ίδιος νόμος σε όλες της περιοχές της χώρας και να μη γίνονται διακρίσεις. Δεν υπάρχουν πρώτης και δεύτερης κατηγορίας πολίτες. Δεν είναι δυνατόν σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου, τα οποία έχουν και χαμηλότερο Φ.Π.Α, όπως είναι η Χίος, η Ρόδος, να επιβάλλεται πλαφόν και στην αγορά των καυσίμων, όχι μονό στους καταναλωτές και στο Ιόνιο αυτό να μην ισχύει. Αυτές οι διακρίσεις δεν είναι δίκαιες και δεν μπορούμε να τις δεχτούμε».
Ο κ. Σκούρτης δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει προς τον αρμόδιο Υπουργό για να μεταφέρει το δίκαιο αίτημα των πρατηριούχων.