Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Προβλήματα και πάλι με τις σχολικές μεταφορές

Με αφορμή τα προβλήματα που ανέκυψαν με τις μεταφορές των μαθητών ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, έκανε την εξής δήλωση:
«Λίγες ημέρες πριν την λήξη της φετινής σχολικής περιόδου τα αρμόδια Υπουργεία...
Εσωτερικών και Οικονομικών επιδεικνύουν προκλητική αφερεγγυότητα και ανάλγητη συμπεριφορά, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία της μαθητικής κοινότητας και των οικογενειών τους αλλά και του επαγγελματικού κόσμου που εμπλέκεται στη διαδικασία της μεταφοράς των μαθητών.
Οφείλω, δυστυχώς, να ομολογήσω ότι η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουμε φέτος και καλούμαστε να τη διαχειριστούμε είναι πρωτόγνωρη. Πάντα υπήρχαν προβλήματα στη συγκεκριμένη διαδικασία αλλά τουλάχιστον μέχρι σήμερα είχαμε απέναντί μας αξιόπιστους συνομιλητές με αποτέλεσμα να υπερκερνάμε τα όποια προβλήματα.
Δυστυχώς, για τους μαθητές και τις οικογένειες του αλλά και για τους επαγγελματίες που περιμένουν σε τρομερά αντίξοες οικονομικά συνθήκες να επιβιώσουν, υπάρχει η κυβερνητική διγλωσσία που επιτείνει το πρόβλημα, με απρόβλεπτες συνέπειες. Και όλα αυτά λίγες μόνο ημέρες πριν τη λήξη της σχολικής περιόδου και την έναρξη των εξετάσεων.
Οφείλω - με παρρησία - να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι από την πλευρά της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας έχουν ασκηθεί όλες οι απαιτούμενες πιέσεις ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές μέχρι σήμερα πέφτουν στο κενό, αφού η κραυγή αγωνίας, πολύ φοβάμαι ότι απευθύνεται σε, ώτα μη ακουόντων.
Η αλήθεια είναι ότι το ποσό των 5.450.000,00 € για την εξόφληση των μεταφορέων του έργου τους για το 2010 για όλα τα Ιόνια Νησιά δεν έχει ακόμη κατατεθεί στην Τράπεζα και υπ’ αυτή την έννοια, είναι αδύνατη η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Αυτά τα ποσά είναι μειωμένα κατά 20%, γεγονός το οποίο δεν αποδέχονται οι δικαιούχοι, οι οποίοι αρνούνται να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση που ζητά το αρμόδιο Υπουργείο.
Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι πλέον βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Η Κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες των μαθητών για την μεταφορά τους στα σχολεία.
Η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για να αποκαταστήσει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, με στόχο την επίλυση του προβλήματος».