Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Συνεδρίασαν οι εργαζόμενοι που πρόσκεινται στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΔΕΥΑΚ

Στην από τις 20/5/2011 Γενική Συνέλευση του Σωματείου της ΔΕΥΑΚ, οι εργαζόμενοι που πρόσκεινται στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέληξαν στα εξής κύρια συμπεράσματα :
1/ Η διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη από τους μηχανισμούς της Ε.Ε. σε συνδυασμό με τα αντεργατικά και αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, που με την συναίνεση άλλων πολιτικών δυνάμεων ( ΝΔ, ΛΑΟΣ, Συνασπισμός, Δημοκρατική Αριστερά ) έχουν περάσει ή σύντομα θα περάσουν....
 από την ελληνική Βουλή, δείχνουν ξεκάθαρα την απόφαση τους να φορτώσουν στην πλάτη των εργαζομένων την ηθική και την οικονομική τους υποχρέωση να στηρίξουν το χρεωκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα, ισοπεδώνοντας έτσι το οποιοδήποτε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα που έχει απομείνει ακόμα όρθιο.
2/ Η Διοίκηση και Διεύθυνση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Κερκυραίων ακολουθεί, στα πλαίσια της εφαρμογής της βέλτιστης οικονομικής απόδοσης ( συγκεκριμένη μισθολογική και τιμολογιακή πολιτική ) την ίδια, και για πολλά χρόνια συνταγή. Δηλαδή την πλήρη περιφρόνηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών του εργατικού δυναμικού της, από την μια πλευρά και από την άλλη την απαξίωση της συνταγματικής της υποχρέωσης να παράγει φθηνό πόσιμο νερό.
3/ Η καθυστερούμενη καταβολή τρέχουσας μισθοδοσίας και το συνεχιζόμενο προς τους εργαζόμενους παλιό χρέος είναι το αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης του πόσιμου νερού, παράλληλα και δείγμα της επιλεκτικής διαχείρισης των εσόδων της Επιχείρησης εις βάρος των εργαζόμενων. Η πολιτική επιλογή της Διοίκησης και η διαχειριστική προθυμία της Διεύθυνσης να πληρώνει τους εργαζόμενους, αφού πρώτα εξοφλεί τις υποχρεώσεις της Επιχείρησης προς τρίτους, δεν πρέπει να είναι αποδεκτή από το σύνολο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ.
4/ Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι στόχοι της πάλης τους, οι διεκδικήσεις και οι τακτικές τους, απέναντι στην εξελισσόμενη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, πρέπει να αποκτήσουν επιτελούς προσανατολισμό ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και διαχειριστικές αποφάσεις.
5/ Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ πρέπει να αποφασίσουν, μαζί με τους συνάδελφους των υπόλοιπων ΔΕΥΑ του Νήσου Κέρκυρα, να ενισχύσουν την οργανωμένη πάλη τους μέσα από το σωματείο τους, προκειμένου να αντισταθούν στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Η δράση αυτή πρέπει να συμβαδίζει με τις διεκδικήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος και το δικαίωμα των καταναλωτών για φτηνό και ποιοτικό νερό.
6/ Οι καταγγελίες για επιλεκτική και ανισότιμη διαχείριση από πλευράς της επιχείρησης θα πρέπει να εξετάζονται, μέσα στα πλαίσια της ταξικής πάλης του εργατικού κινήματος, και να καταγγέλλονται δημόσια μέσω του ΔΣ του Σωματείου.
7/ Η σημερινή Διοίκηση του Σωματείου πρέπει να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την προκήρυξη εκλογών της νέας Διοίκησης και του Εκπρόσωπου Εργαζομένων στο ΔΣ της Επιχείρησης.