Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές σε οικίες-βίλλες σε περιοχές της βόρειας Κέρκυρας

Συνελήφθησαν στην Κέρκυρα την 10-5-2011, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κερκύρας, τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 33, 31, 23 και 21 ετών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, ανωτέρω κατηγορούμενοι τις πρώτες πρωινές ώρες της 08.05.2011 μετέβησαν με αυτοκίνητο, στη Βόρεια Κέρκυρα, εισήλθαν σε οικία και αφαίρεσαν αντικείμενα συνολικής αξίας
πέντε χιλιάδων ευρώ περίπου (€5.000), καθώς και το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ (€ 100).
Αστυνομικοί του Τμήματος Παλαιοκαστριτών, ύστερα από πληροφορία, μετέβησαν αμέσως στο σημείο και εντόπισαν τους ανωτέρω να κινούνται πλησίον της οικίας την οποία είχαν διαρρήξει. Στην θέα των αστυνομικών, αυτοί τράπηκαν σε φυγή και διέφυγαν της σύλληψης τους αφού εγκατέλειψαν στο σημείο τα κλοπιμαία, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, συνελήφθησαν οι ανωτέρω τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι όπως προέκυψε, μαζί με έναν 23χρονο αλλοδαπό ο οποίος αναζητείται, το τελευταίο τετράμηνο συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη κλοπών σε βάρος ιδιοκτητών οικιών και βιλλών στην περιοχή της βόρειας Κέρκυρας και τον προσπορισμό σε αυτούς οικονομικού οφέλους, έχοντας διαρκή δράση και κατανεμημένους ρόλους.
Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι από αρχές του έτους μέχρι σήμερα, διέπραξαν στην περιοχή της βόρειας Κέρκυρας έντεκα (11) κλοπές σε οικίες και βίλλες και μία απόπειρα σε οικία, κατά τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 35.000 ευρώ περίπου ενώ το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ανέρχεται στα 950 ευρώ.
Στις έρευνες που διενεργήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού στις οικίες των συλληφθέντων ανευρέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων, εργαλείων και άλλων αντικειμένων. Όλα τα ανωτέρω κατασχέθηκαν και μέρος αυτών έχει ήδη αποδοθεί στους δικαιούχους.
Συλληφθέντες δράστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κερκύρας.
Επειδή ερευνάται το ενδεχόμενο διάπραξης και άλλων κλοπών-διαρρήξεων οικιών στην ευρύτερη περιοχή από τους ανωτέρω και επειδή μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων δεν έχει αποδοθεί ακόμα στους ιδιοκτήτες τους, παρακαλούνται οι πολίτες σε βάρος των οποίων έχουν διαπραχθεί κλοπές στην Βόρεια Κέρκυρα (κυρίως Άνω και Κάτω Κορακιάνα, Ύψος, Μπαρμπάτι, Κασσιώπη, Αχαράβη, κτλ), να μεταβούν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κερκύρας, για αναγνώριση και απόδοση των αντικειμένων τους (τηλ. επικοινωνίας 26610-29170 και 29177).


Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο νησί της Κέρκυρας, το τελευταίο διάστημα εξιχνιάστηκαν και άλλες περιπτώσεις κλοπών. Ειδικότερα :


 Συνελήφθησαν την 28.4.2011 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, τρεις ημεδαπές (ROMA) ηλικίας 31, 30 και 25 ετών για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, από την έρευνα – προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθείσες διέπραξαν στην πόλη της Κέρκυρας, κλοπές σε καταστήματα, με τη μέθοδο της απασχόλησης.


 Συνελήφθη την 30.4.2011 από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, 42χρονος ομογενής από τη Γεωργία, για διακεκριμένες κλοπές σε καταστήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κέρκυρας.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω συλληφθείς μαζί με άλλους δύο άγνωστους δράστες, οι οποίοι αναζητούνται, το τελευταίο δίμηνο διέπραξαν έξι (6) κλοπές σε χρυσοχοεία και καταστήματα εμπορίας ενδυμάτων, αφαιρώντας αντικείμενα σημαντικής χρηματικής αξίας.


 Συνελήφθησαν την 4.5.2011 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, δύο αλλοδαποί ηλικίας 32 και 29 ετών για κλοπές καλωδίων ρεύματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες αφαίρεσαν καλώδια ρεύματος από νεοαναγειρόμενες οικοδομές, και άλλα οικοδομικά υλικά, συνολικής αξίας 60.000€.


 Συνελήφθησαν την 5.5.2011, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, δύο ημεδαποί ηλικίας 35 και 34 ετών αντίστοιχα και αναζητείται μία ακόμα ημεδαπή συγκρότησαν εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές σε οικίες και οχήματα.