Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Άρχισε σήμερα η κατεδάφιση του κτηρίου «Βούρτση» στη Ζάκυνθο- Διον. Μυλωνάς: Πράττουμε το αυτονόητο, έστω και με καθυστέρηση

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση, άρχισε χθες στη Ζάκυνθο η κατεδάφιση του κτηρίου «Βούρτση», παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Διον. Μυλωνά, του αντιπεριφερειάρχη αγροτικής ανάπτυξης της Π.Ι.Ν. Ηλία Μαλλιά και του περιφερειακού συμβούλου, Κώστα Τσιριγώτη.
Το κτήριο «Βούρτη» κατασκευάστηκε μετά τη χάραξη του δρόμου Ζακύνθου – Βολίμες, στη θέση «Γαϊτάνι» και....
καταλάμβανε – στο σημείο αυτό - τη μια λωρίδα κυκλοφορίας.
Σημειώνεται ότι στο δρόμο υπάρχουν δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.
Η άδεια οικοδόμησης δόθηκε στον ιδιοκτήτη το 1986.
Μετά από προσφυγή της πρώην Νομαρχίας στο Δικαστήριο, το κτήριο κρίθηκε κατεδαφιστέο με παράλληλη απόφαση για αποζημίωση 525.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη, που υπολογίστηκε με βάση την αντικειμενική και εμπορική αξία του ακινήτου.
Το ποσό της αποζημίωσης συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό της Π.Ι.Ν. για το 2011.


Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Διον. Μυλωνάς, αναφέρθηκε στη καθυστέρηση που υπήρξε για την κατεδάφιση του κτηρίου, ωστόσο σημείωσε ότι υπήρξε δέσμευση και απόφαση αυτό να γίνει και γίνεται και με τον τρόπο αυτό «κλείνει μια ανοιχτή πληγή, ετών, για τη Ζάκυνθο».
Υπολογίζεται ότι οι εργασίες για την κατεδάφιση και την αποκατάσταση του οδοστρώματος και την κατασκευή του πεζοδρομίου, που προβλέπεται, θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.