Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Δ.Α.Σ. - ΟΤΑ: ΛΑΪΚΗ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ, Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ !

Συναδέλφισες , συνάδελφοι
Η Κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της σφυροκοπώντας ανελέητα με συνεχή μέτρα τόσο τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο Τομέα.
Καταργώντας Σ.Σ.Ε. αυξάνοντας τους φόρους σε βασικά είδη κατανάλωσης ιδιωτικοποιώντας ότι έχει απομείνει όρθιο σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
Αυξάνει το ωράριο για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και τα Ν.Π.Δ.Δ. από 2,5 έως 10 ώρες εβδομαδιαίως.
Καλούμε τους εργαζόμενους, να μην...
αποδεχτούμε την αύξηση των ωρών εργασίας με οργανωμένη λαϊκή ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ και ΑΝΥΠΑΚΟΗ να μην υιοθετήσουμε μοιρολατρικά τα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν στόχο να μεταφέρουν και άλλα βάρη στις πλάτες μας.
Μέσα από Δ.Σ. και Γενικές Συνελεύσεις, να πάρουμε απόφαση μη εφαρμογής της επέκτασης του ωραρίου.
Ιδιαίτερα στους Παιδικούς Σταθμούς με συγκεντρώσεις και συσκέψεις με Γονείς που υφίσταται τα ίδια αποτελέσματα αυτής της αντεργατικής πολιτικής να αγωνιστούμε σε κοινό μέτωπο, να μην γίνει αποδεκτή η επέκταση του ωραρίου, άμεσα να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, και να καταργηθούν τα τροφεία.
Την πρότασή μας αυτή για ενιαίο μέτωπο και κλιμάκωση σε κάθε Δήμο σε όλο τον κλάδο, καταψήφισαν οι υπόλοιπες παρατάξεις στην ΠΟΕΟΤΑ.
Η πρότασή τους για 24ωρες επαναλαμβανόμενες μόνο στους Παιδικούς Σταθμούς χωρίς προετοιμασία, χωρίς μέτωπο μαζί με τους γονείς χωρίς συντονισμό και γενίκευση σε όλο τον κλάδο υπονομεύει τον αγώνα, του δίνει αποσπασματικά χαρακτηριστικά, σε τελευταία ανάλυση βοηθά τους Δημάρχους και την κυβέρνηση στην εφαρμογή του νέου ωραρίου.
Στην πρόταση την οποία καταθέσαμε ως ΔΑΣ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ–ΟΤΑ στις 3/5/2011 συναντήσαμε την άρνηση της πλειοψηφίας αφού ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΣΚ και οι (Αριστερές Συσπειρώσεις σε ρόλο συμβουλάτορα) καταψήφισαν τόσο το σκεπτικό όσο και το συγκεκριμένο σχέδιο για άμεση δράση.
Αποφάσισαν 24ώρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις μόνο για τους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς.
Με αυτή τους την πρόταση αποδυναμώνουν, διασπούν, απογοητεύουν και απονευρώνουν την δυναμική που μπορεί και πρέπει να δείξει τόσο ο κλάδος στην Τ.Α. αλλά και γενικότερα οι εργαζόμενοι σε όλο τον Δημόσιο Τομέα.
Η πράξη τους αυτή έρχεται ως συνέχεια της θέσης των δυνάμεων του Κυβερνητικού και Εργοδοτικού Συνδικαλισμού στην ΑΔΕΔΥ όταν στις αρχές Φλεβάρη αποδεχόταν ουσιαστικά την αύξηση του ωραρίου που κατέθετε το Υπουργείο Εσωτερικών με τη λογική ότι δεν θα αποδεχτεί την διεύρυνσή του στο σύνολο του Δημόσιο Τομέα.
Καλούμε τα σωματεία του κλάδου με μαζικές διαδικασίες να δώσουμε μια πρώτη απάντηση στην απεργιακή κινητοποίηση στις 11 Μάη, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. (ΚΕΡΚΥΡΑ : 10:00π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΟΚΟ)
Έχουμε την δύναμη να επιβάλουμε την ανάσχεση των αντεργατικών μέτρων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να αντισταθούμε από κοινού με τους γονείς για να μην γίνουν οι Παιδικοί Σταθμοί baby parking και το προσωπικό των σταθμών παρκαδόροι.
Άμεσα να οργανώσουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά την ημέρα ψήφισης της επέκτασης του ωραρίου απαιτώντας:
Κάτω τα χέρια από το ωράριο !!!
35ωρο 5νθήμερο 7ωρο για όλους & 30ωρο 5ημερο 6ωρο για τους εργαζόμενους στα Β.Α.Ε.
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να παραμείνει ως έχει το 6άωρο ωράριο των παιδαγωγών στους Παιδικούς Σταθμούς.
Μαζικές προσλήψεις παιδαγωγικού & βοηθητικού προσωπικού.
Χρηματοδότηση μόνο από το κράτος στους Παιδικούς Σταθμούς.
Κατάργηση όλων των φοροΤΡΟΦΕΙΩΝ τώρα. Η προσχολική αγωγή είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό, δωρεάν για όλους τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς με παιδιά.


8/ΜΑΗ/2011