Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 11ης Μαΐου συμμετέχει ο Δήμος Κέρκυρας

Κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011, μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.
Ο Δήμος Κέρκυρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ως ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία των εργαζομένων στους Δήμους αλλά και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για....
 τα διογκούμενα οικονομικά προβλήματα των ΟΤΑ.
«Χρειάζεται άμεση και ουσιαστική απάντηση επί των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και τα οποία φοβάμαι ότι θα επιδεινωθούν εξαιτίας των πρόσθετων αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται στους ΟΤΑ, χωρίς δυστυχώς να συνοδεύονται από τους απαραίτητους πόρους» δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.
Ο Δήμαρχος με αφορμή και την πρόσφατη ανακοίνωση από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών για τους υπερχρεωμένους Δήμους, επεσήμανε ότι πέραν των υποχρεώσεων των νέων Δήμων, όπως αυτές προέκυψαν μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, θα πρέπει και το κράτος να σεβαστεί τις δικές του υποχρεώσεις, όπως αυτές απορρέουν από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.
«Ως Δήμαρχοι ζητούμε αφενός να ικανοποιηθεί το άρθρο 102 του Συντάγματος που επιβάλλει οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες να συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους και το άρθρο 259 του Καλλικράτη που αναφέρει ότι θα πρέπει με Προεδρικό Διάταγμα να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση στους Δήμους. Επιπροσθέτως να υπενθυμίσουμε στο Υπουργείο Εσωτερικών ότι παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις ακόμη δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα της Αυτοδιοίκησης για απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων που μας αναλογούν. Συνεπώς συντάσσομαι πλήρως με τη θέση της ΚΕΔΚΕ ότι τα χρέη των Δήμων είναι χρέη της κυβέρνησης, η οποία και ευθύνεται για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αυτοδιοίκηση» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής.