Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ- ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ

Αγρότες – Αγρότισσες
Με τις σημαίες και τα πανό της ΠΑΣΥ, συμμετέχουμε, μαζικά και δυναμικά, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στις 11 Μάη σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Κυρίαρχο, αγωνιστικό σύνθημά μας: Όχι στο «χαράτσι» του ΕΛΓΑ, που επιβάλλει η κυβέρνηση, με το νέο νόμο, σε βάρος των γεωργών και κτηνοτρόφων....
Αντιπαλεύουμε τον νόμο - έκτρωμα για την αγροτική ασφάλιση. Δεν τον νομιμοποιούμε, να αποσυρθεί τώρα. Δεν υπογράφουμε τη δήλωση για τον ΕΛΓΑ.
Διεκδικούμε ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.
Αγρότες – Αγρότισσες
Μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, σφυρηλατούμε την κοινωνική συμμαχία και αγωνιζόμαστε ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας, του μεγάλου κεφαλαίου που ποδοπατεί και συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα, σπρώχνοντας ευρύτατες λαϊκές μάζες στον Καιάδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. «Χαρατσώνουν» τη φτωχολογιά για να ταΐζουν τραπεζίτες, εμποροβιομήχανους, εφοπλιστές. Γι αυτό καμιά ανοχή.
Παλεύουμε όλοι μαζί για το δυνάμωμα του Κοινωνικού Λαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Αντεπίθεσης, που θα δώσει τη μεγάλη μάχη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την κυριαρχία της εξουσίας του λαού, τη λαϊκή εξουσία.
Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα κατά της ΚΑΠ και, γενικότερα, της άγριας, σκληρής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που οδηγεί το λαό στη φτώχεια και τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα. Προωθεί τη συγκεντρώνει της γης και της αγροτικής παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχάνων και προσφέρει τεράστια κέρδη στους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια, που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και εκμεταλλεύονται μικρομεσαίους παραγωγούς και καταναλωτές αγροτικών προϊόντων.
Αγρότες – Αγρότισσες
Η μαζική συμμετοχή σας στις 11 Μάη, θα συμβάλλει να μετατραπεί αυτή η μέρα, σε αφετηρία νέων ακόμα μεγαλύτερων αγώνων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας. Για ν' ανοίξει ο δρόμος σε μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη των μονοπωλίων. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών, που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών κι ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για την μεταποιητική βιομηχανία.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ , για να βάλουμε φρένο στη ληστεία του ιδρώτα των εργαζομένων στο γιαπί, το χωράφι, το εργοστάσιο, το γραφείο.