Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: Εμείς κλείνουμε το δρόμο του αεροδρομίου όποτε θέλετε- Κυρίαρχος ο ρόλος του Δήμου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις- Να αναλάβει και η Υ.Π.Α. τις υποχρεώσεις της

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δε θα σταθεί εμπόδιο στην εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου Κέρκυρας και θα πράξει ό, τι της αναλογεί ως ευθύνη και ως αρμοδιότητα».
Αυτό δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στην Αθήνα με το διοικητή της Υ.Π.Α. παρουσία και της βουλευτού Κέρκυρας, Άντζελας Γκερέκου.
«Στόχος μας», είπε ο κ. Σπύρου, «είναι να καταλήξουμε σε λύση για την...
 παράκαμψη του αεροδρομίου που αποτελεί αίτημα της Υ.Π.Α. Στη δική μας αρμοδιότητα αναλογεί το κλείσιμο της οδού Κέρκυρας – Λευκίμμης στο σημείο του κόμβου με το αεροδρόμιο, ωστόσο απομένουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι θέμα του Δήμου της Κέρκυρας, ο οποίος έχει κυρίαρχο ρόλο στο ζήτημα. Θα πρέπει», κατέληξε, «να επιτευχθεί συμφωνία για το χρόνο εφαρμογής των αποφάσεων και μια ακόμη ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή του Δημάρχου, για να επιλύσουμε το πρόβλημα».
Επιπλέον ο κ. Σπύρου έθεσε στο διοικητή της Υ.Π.Α. τα προβλήματα του αεροδρομίου που σχετίζονται με την Υ.Π.Α., αναφέρθηκε στις διευθετήσεις που πρέπει να γίνουν, όπως οι σχετικές ρυθμίσεις του χώρου στάθμευσης, καθώς και οι απαλλοτριώσεις στα πέριξ του αερολιμένα κτήματα, ενώ μίλησε και για αντισταθμιστικά οφέλη που προκύπτουν από τις ρυθμίσεις.
Τέλος, σε ότι αφορά στον πολεοδομικό σχεδιασμό και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτόν στη λειτουργία του αεροδρομίου, ο κ. Σπύρου ανέφερε ότι  κατά τη διάρκεια ανάρτησης των σχεδίων, η Υ.Π.Α. είχε το δικαίωμα υποβολής ενστάσεων, κάτι που δεν έκανε.