Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τα ΓΑΚ Κέρκυρας ευχαριστούν ιδιώτη για δωρεά

Τα ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Κέρκυρας γνωστοποιούν ότι παρέλαβαν από τον κ. Μάριο Λευθεριώτη, στη μνήμη των γονέων του Παύλου και Αγλαΐας Λευθεριώτη, το ιδιωτικό οικογενειακό του αρχείο, που καλύπτει τη χρονική περίοδο από το 1631 ως τις μέρες μας. Πρόκειται για πέντε (5) ντοσιέ, 750 περ. εγγράφων συνολικά...
(συμβολαίων, αλληλογραφίας, διαθηκών, προικοσυμφώνων, δικαστικών αποφάσεων), ενός cd με ψηφιοποίηση του αρχείου αυτού καθώς και ενός πολυσέλιδου βιβλίου με τίτλο «Τα αρχεία του Αθάνου = Athano’s Archives», που συνιστά την εκτύπωση της ψηφιακής μορφής του αρχείου.
Η ιδιωτικό αρχείο, που συμβάλλει στον εμπλουτισμό των Αρχείων της Κέρκυρας παρελήφθη από την Αναπληρώτρια Δ/ντρια των Αρχείων Ν. Κέρκυρας κ. Σοφία-Αικατερίνη Πανταζή στις 19.04.2011 και εντάχθηκε στις Ιδιωτικές Συλλογές των Αρχείων Ν. Κέρκυρας.
Παράλληλα, ο κ. Λευθεριώτης σε αναγνώριση των προσπαθειών του καταβάλλουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και ειδικά τα Αρχεία Κέρκυρας για τη διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής μας μνήμης δώρισε χρηματικό ποσόν για την προμήθεια ειδών προληπτικής συντήρησης. Τα ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Κέρκυρας αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια τον κ. Λευθεριώτη για την ευγενική δωρεά του και ελπίζουν η χειρονομία αυτή να βρει μιμητές.