Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μαθητική επίσκεψη στον Αίνο

Την Κυριακή 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών και γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του Εθνικού Δρυμού Αίνου και ξενάγηση στους χώρους του κτιρίου, έπειτα από πρωτοβουλία του....
Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, σε συνεργασία με την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Βιβή Βασάλα.


Παρόντες ήταν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Κεφαλληνίας, οι οποίοι εκτός από την υγειονομική κάλυψη επιμελήθηκαν και τους χώρους του κτιρίου, προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα στους επισκέπτες.


Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου και αρμόδιοι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης του Αίνου, ξενάγησαν τους μαθητές στην έκθεση φυσικού πλούτου, που είναι εγκατεστημένη στο χώρο του κτιρίου καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.


Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια μύησης των πολιτών του Νομού στο φυσικό και ζωικό στοιχείο που ενδημεί στον Αίνο και το ξεχωριστό οικοσύστημά του.