Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Παρέμβαση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για Κ.Υ. Ιθάκης

Παρέμβαση στον Υπουργό Υγείας, Α. Λοβέρδο, για την έλλειψη προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης, έκανε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου.
Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ζητεί την άμεση παρέμβασή του για να δοθεί λύση στο πρόβλημα του Κ.Υ. Ιθάκης.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του, ο Περιφερειάρχης αναφέρει:.........
«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως γνωρίζετε, είναι μια Περιφέρεια Νησιωτική με τα πλέον ειδικά χαρακτηριστικά και είχα την τιμή να την υπηρετήσω και από την θέση του προέδρου της ΔΥΠΕ.
Το ζήτημα της φροντίδας και παροχής υπηρεσιών υγείας στα νησιά συνδέεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό και με τη γεωγραφική τους ιδιαιτερότητα.
Οι πολιτικές υγείας στα νησιά κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των νησιωτών στην υγεία και υποστηρίζουν την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Αυτό το διάστημα έντονα προβλήματα παρουσιάστηκαν με την έλλειψη προσωπικού στο Κ.Υ. Ιθάκης.
Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιθάκης, με έγγραφό του, μας αναφέρει ότι δεν μπορεί να καλύψει τις εφημερίες κατά τις ημέρες του Πάσχα.
Κύριε Υπουργέ, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα που αφορούν στην παρεχόμενη υγεία στα μικρά νησιά και στη μείωση του αισθήματος απομόνωσης των κατοίκων τους, παρακαλώ να εξετάσετε το αίτημα του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ιθάκης και ευελπιστώ στην άμεση παρέμβασή σας για να δοθεί λύση».