Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΑΚΚ

Του Μάριου Άνθη
Αντιπρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις ΒΔ Ελλάδας.


Έχουμε ήδη ενημερώσει, με διάφορους τρόπους, ότι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, (ΕΑΚΚ) όπως διαφαίνεται, θα παραμείνουν απλήρωτοι τις ημέρες του Πάσχα και για άγνωστο διάστημα, εμείς ελπίζουμε σύντομο, λόγω της μη έγκαιρης αποστολής της....
κρατικής επιχορήγησης στο αθλητικό κέντρο, από την οποία πληρώνονται και οι εργαζόμενοι. Εμείς θεωρούμε το γεγονός αυτό απαράδεχτο σε οποιαδήποτε περίπτωση και εκδοχή. Στις μέρες που περνάμε ισχύει ακόμα περισσότερο ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να διεξάγουμε άμεσο, αποφασιστικό, ενωμένο αγώνα για τα θέματά μας και η καταβολή του μισθού μας στο σωστό χρόνο αποτελεί βασικό αλλά και στοιχειώδες ζήτημα για εμάς. Πληροφορούμαστε ότι αρκετοί συνάδελφοί μας σε αθλητικά κέντρα αλλά και από άλλους κλάδους του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή το ίδιο πρόβλημα. Τους εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας.
Τις προηγούμενες ημέρες δημόσια ζητήσαμε την ενεργό συμπαράσταση των εργατικών, πολιτικών και θεσμικών φορέων, επισημαίνοντας ότι αυτή η συμπαράσταση δεν στηρίζει μόνο το αυτονόητο αίτημα των εργαζομένων να πληρωθούν τον κουτσουρεμένο μισθό τους και το εορταστικό δώρο, αλλά στηρίζει και την ανάγκη του μοναδικού δημόσιου αθλητικού συγκροτήματος του νησιού μας να λειτουργεί ικανοποιητικά και απρόσκοπτα.
Στο κάλεσμά μας για έκφραση συμπαράστασης, άμεσα ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα:
• Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας με έκδοση ανακοίνωσης συμπαράστασης απευθυνόμενης και προς την ΓΓΑ, καθώς και με επίσκεψη της προέδρου του στον εργασιακό μας χώρο.
• Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ και η γραμματεία του ΠΑΜΕ, με επίσκεψη αντιπροσωπείας στο ΕΑΚΚ, ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με τους εργαζόμενους.
• Η Ενιαία Αριστερή Κίνηση (ΕΝΑΚ) με την έκδοση ανακοίνωσης συμπαράστασης.
Συνεχίζουμε να καλούμε τους συνάδελφους εργαζόμενους, τους φορείς, τα πολιτικά και θεσμικά όργανα για παρέμβαση και έκφραση συμπαράστασης. Εμείς πιστεύουμε ότι η εργατοϋπαλληλική ενότητα και αλληλεγγύη αποτελεί δυνατό όπλο των εργαζομένων που πρέπει να εκφράζεται σταθερά από όλους και για όλους. Ανεξάρτητα του μεγέθους του κάθε προβλήματος, τέτοιου είδους αντανακλαστικά, αλληλεγγύης, ενότητας και μαχητικής συσπείρωσης χρειάζεται η εργατική τάξη και η κοινωνία γενικότερα. Έχουμε την ελπίδα για σύντομη επίλυση του προβλήματός μας αλλά επαναλαμβάνουμε και υπογραμμίζουμε ότι ο αγώνας μας αφορά και συνδέεται άμεσα με την ικανοποιητική, εύρυθμη και ουσιαστική λειτουργία του δημόσιου αθλητικού μας συγκροτήματος, που το έχει ανάγκη η νεολαία, οι αθλητικοί φορείς, όλος ο κόσμος του νησιού και με αυτή την έννοια το ζήτημα αυτό είναι ζήτημα ευρύτερο, είναι θέμα παλλαϊκό.