Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Με υποψήφιους διδάκτορες του Παν/μίου Πλήμμουθ, ο Σωτήρης Κουρής- Τους πρότεινε διεπιστημονική συνεργασία με το Αστεροσκοπείο «Εύδοξος»

Με την ομάδα των υποψηφίων διδακτόρων του Πανεπιστημίου που εδρεύει στο Πλήμουθ της Αγγλίας, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας – Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Τζόγια Γρουζή.
Οι 17 υποψήφιοι διδάκτορες επισκέφτηκαν την Κεφαλονιά, προσκεκλημένοι του Ιονίου Κέντρου Τεχνών και Πολιτισμού, όπου και πραγματοποίησαν μια εκ των τριών
 ετήσιων συναντήσεών τους με τον επιβλέποντα καθηγητή Δρ. Ρόη Άσκοτ.


Φόρος τιμής στους Άγγλους Φιλέλληνες


Στο πλαίσιο της συνάντησης, συμμετείχαν σε Επιστημονικό Πρόγραμμα με θέμα: «Φόρος τιμής στους Άγγλους Φιλέλληνες. Τέχνη Τεχνολογία Συνείδηση – Παρουσίαση ερευνητικών εργασιών» και παρουσίασαν τα έργα τους στην έκθεση αφίσας, η οποία φιλοξενείται στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού, στα Μεταξάτα.


Διεπιστημονική συνεργασία


Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους υποψήφιους διδάκτορες που επισκέφτηκαν το Νησί και οι οποίοι κατάγονται και από τις πέντε ηπείρους. Τους εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στην πραγματοποίηση της έρευνάς τους, ενώ πρότεινε τη συνεργασία των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης με το Πανεπιστήμιο του Πλήμουθ, σε επίπεδο επιστημονικών προγραμμάτων.
Ανέφερε, δε, το Αστεροσκοπείο του Ευδόξου ως μια εξαιρετική ευκαιρία ανάπτυξης διεπιστημονικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο.