Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης- Σπ. Σπύρου: Φιλία από τα παλιά με το Γ. Καρατζαφέρη, μας κράτησε ψηλά το ηθικό- Γ. Καρατζαφέρης: Ήμουν μαζί του στα «πέτρινα χρόνια», τον στήριξα στις εκλογές


Με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη, είχε συνάντηση σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.
Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Κέρκυρα και είχε εθιμοτυπικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς ο κ. Καρατζαφέρης βρίσκεται στο νησί στο πλαίσιο των επισκέψεών του στις έδρες των Περιφερειών της χώρας.


Δηλώσεις Γ. Καρατζαφέρη


Στις δηλώσεις τους, μετά το πέρας της συζήτησης που είχαν οι δυο πολιτικοί, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφέρθηκε....
 στη γνωριμία του με τον Περιφερειάρχη στα «πέτρινα χρόνια», όπως χαρακτήρισε την περίοδο συνεργασίας τους τόσο στη Βουλή όσο και στη γενικότερη πολιτική σκηνή, ενώ έκανε λόγο και για τη στήριξη που του παρείχε το Κόμμα του στις εκλογές για την Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
«Χαίρομαι», τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, «που ο Σπ. Σπύρου είναι σήμερα περιφερειάρχης και με τη δική μας συμβολή, είμαι πάντα δίπλα του και ευελπιστώ ότι θα χρησιμοποιήσει επί τα βελτίω τα άτομα που τον στήριξαν».
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επεσήμανε ότι «ο περιφερειάρχης θα κριθεί για το έργο του στο τέλος της θητείας του».
Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση της χώρας, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για εκλογές και συνεργασίες, γιατί μόνον έτσι μπορεί να υπάρξει λύση αυτή τη δύσκολη περίοδο.


Δηλώσεις περιφερειάρχη


Για φιλία από τα παλιά με το Γ. Καρατζαφέρη έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, τονίζοντας ότι, πέρα από Κόμματα, «αναγνωρίζω τη στήριξη του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος – σε δύσκολα χρόνια – μας κράτησε ψηλά το ηθικό και θεωρώ ότι η συμβολή του στα εθνικά θέματα είναι σημαντική».
Αναφερόμενος ο κ. Σπύρου στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, ενστερνίστηκε τη θέση του Γ. Καρατζαφέρη ότι απαιτούνται συνεργασίες και συμφωνίες, καθώς η κοινωνική συνοχή και η εμπιστοσύνη του κόσμου προς τους πολιτικούς έχει κλονιστεί. Ελπίζω», κατέληξε ο περιφερειάρχης, «ότι δεν θα αιφνιδιαστούμε από τις πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με την οικονομία, οφείλουμε όλοι μας ν’ αλλάξουμε νοοτροπία, γιατί ο κίνδυνος φαίνεται να είναι μεγάλος και ουδείς γνωρίζει το μέγεθος».


Ανταλλαγή δώρων


Ο περιφερειάρχης, Σπ. Σπύρου, δώρισε στο Γ. Καρατζαφέρη ένα βιβλίο – λεύκωμα για τα Ιόνια Νησιά, με την προτροπή να τα αναγνώσει και να προβάλει τα νησιά του Ιονίου, όπως το αξίζουν, καθώς και ένα ακόμη βιβλίο για το «Πάσχα στην Κέρκυρα».
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. χάρισε στον περιφερειάρχη ένα κομπολόι(!) με την προτροπή να το χρησιμοποιήσει μετά από… χρόνια!