Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αδελφοποίηση πολιτιστικών σωματείων

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης (Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου) πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αδελφοποίησης ανάμεσα στους πολιτιστικούς συλλόγους ΕΚΑΟΚ «Λαοδάμας» Κέρκυρας και «ABRASEVIC» Βελιγραδίου Σερβίας.
Τα δύο χορευτικά σωματεία έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην τελετή παρουσιάζοντας μικρό χορευτικό πρόγραμμα από τις δύο χώρες ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του Λαοδάμαντα Δημήτρης Κάντας και πρόεδρος του Σέρβικου πολιτιστικού συλλόγου υπέγραψαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης.
Στην τελετή παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης...
Τρεπεκλής, κάνοντας λόγο για ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης που συνδέουν παραδοσιακά τους δύο λαούς και εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την σύσφιξη των σχέσεων των δύο σωματείων.
«Είμαστε πάντα φίλοι των Σέρβων, έχουμε ισχυρούς δεσμούς άρρηκτους στο πέρασμα των αιώνων και η παρουσία μου σήμερα εδώ τονίζει την σημασία που δίνουμε ως Δήμος Κέρκυρας σε κινήσεις τέτοιες, όπως η σημερινή, που συμβάλλουν στην ενίσχυση αυτών των σχέσεων αλλά και στη διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού μας», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος εξήρε και την πρόσφορα του Λαοδάμαντα στον πολιτισμό του τόπου.
Ο Δήμαρχος στη συνέχεια παρέθεσε μπουφέ στον Κήπο του Λαού προς τιμή των Σέρβων καλλιτεχνών και επισήμων που επισκέπτονται την Κέρκυρα και έδωσε αναμνηστικά δώρα στους φιλοξενούμενους.