Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θέμα σύσκεψης στην Πάτρα- Συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου

Στη σύσκεψη, με θέματα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2011, όπως επίσης οι εκκρεμότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων 2007-2013 και το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου.
Η σύσκεψη έγινε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα με τη συμμετοχή του...
 Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσου Αποστολόπουλου, καθώς και των περιφερειαρχών Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη.


Σπ. Σπύρου: Πρώτο μας μέλημα η ωρίμανση μελετών και έργων


Η συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες αποτελεί για τον Περιφερειάρχη, σύμφωνα με δηλώσεις του, το πρώτο μέλημα αυτό το χρονικό διάστημα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι αφενός πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ώστε να αποπληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου και αφετέρου να ωριμάσουν νέα έργα για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.
Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, προγραμματίζει να έχει συνάντηση με τους δημάρχους όλων των νησιών του Ιονίου, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά και να βοηθήσει στην απεμπλοκή έργων που καθυστερεί η ένταξή τους, λόγω ελλείψεων σε μελέτες ή εγκρίσεις μελετών.


Αποπληρωμή μαθητικών δρομολογίων


Έπειτα από εκχώρηση σχετικής πίστωσης από το Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Αποστολόπουλος προχώρησε στην κατανομή ποσών στις Περιφέρειες προκειμένου να εξοφληθούν οι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 υποχρεώσεις από τη μεταφορά μαθητών.
Συγκεκριμένα, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δίνονται 5.450.000 ευρώ