Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Τι απαντά ο Ν. Δένδιας στην Α. Γκερέκου

«Οφείλω να ομολογήσω ότι, είναι πράγματι θετικό ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 η κερκυραϊκή κοινωνία διεσώθη από την άγνοια και την αδιαφορία για τα κερκυραϊκά πράγματα που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει...
«Οφείλω να ομολογήσω ότι, είναι πράγματι θετικό ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 η κερκυραϊκή κοινωνία διεσώθη από την άγνοια και την αδιαφορία για τα κερκυραϊκά πράγματα που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει την υπουργική και βουλευτική μου θητεία και βασίζεται πλέον στη γνώση, την εμπειρία και την τεχνοκρατική επάρκεια της κας Γκερέκου.
Το νέο Γενικό Νοσοκομείο, το νέο Δικαστικό Μέγαρο, η....
Συνταγματική Αναθεώρηση του Άρθρου 101, η νομοθέτηση της Εντοπιότητας για τους κατοίκους της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαπόντιων νησιών ως προς τις προσλήψεις στο Δημόσιο, η ολοκλήρωση των τεχνικών μελετών του έργου των Φραγμάτων, η προμελέτη για την κατασκευή νέου Αεροδρομίου στη Λευκίμμη, ο υπήνεμος μόλος στον Λιμένα Κερκύρας, ακόμα και η χρηματοδότηση με 500.000 ευρώ των Φιλαρμονικών της υπαίθρου, έργα της Ν.Δ επί των ημερών μου, αποτελούν, μεταξύ άλλων, αδιάψευστα στοιχεία της δραστηριότητας του ΠΑΣΟΚ και της κας Γερέκου στο Νομό.
Απολύτως τυχαία και οφειλόμενη στην επιμέλεια και τη γνώση της κας Γκερέκου είναι, άλλωστε, η σπουδή του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης να ανακοινώσει τη δέσμευση της κυβέρνησης «να υποβάλλει επισήμως το φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ταχύτερο - και σε κάθε περίπτωση εντός του 2011» (!) μόλις μια ημέρα μετά την επίσκεψή μου στις Βρυξέλλες και την αποκάλυψη της αλήθειας. Τυχαία είναι, επίσης, η απίστευτη ομολογία του Υπουργείου στο ίδιο δελτίο τύπου, το οποίο ευγενώς διακίνησε στα κερκυραϊκά ΜΜΕ η κα Γκερέκου προς αποκατάσταση της αλήθειας, περί δήθεν «άτυπης» υποβολής των στοιχείων του φακέλου στην Ε.Ε (!!!). Η υποβολή μάλιστα ήταν τόσο άτυπη που δεν τη γνωρίζει ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε.
Ευτυχώς, λοιπόν, που η κερκυραϊκή κοινωνία έχει την κα Γκερέκου. Άλλωστε, με την πρωτοφανή προφητική της ικανότητα, είχε πρβλέψει την ανακοίνωση της δημοπράτησης του έργου από τον αρμόδιο Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά την υποτιθέμενη επίσκεψή του στην Κέρκυρα για το σκοπό αυτό προ δύο εβδομάδων.»