Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ & ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ- ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΗ

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι,
Ενώ στενάζουμε κάτω από τις εξοντωτικές περικοπές μισθών, επιδομάτων και τις ανατροπές σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, νέα επίθεση προετοιμάζεται σε ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις μας.
Η Κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» δείχνει με την πολιτική της για.....
ποιους υπάρχουν και για ποιους δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά. Δίνει άλλα 30 δις ευρώ στις τράπεζες αυξάνοντας το συνολικό ποσό που έλαβαν την τελευταία τετραετία στα 108 δις ευρώ (όσο με άλλα λόγια είναι το πακέτο που δάνεισε η Τρόικα στη χώρα μας). Μειώνει τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων από 24% σε 20% και τα μερίσματα των μετόχων από 40% σε 25%.
Την ίδια στιγμή και με πρόσχημα την αδυναμία υλοποίησης των στόχων του Μνημονίου, ετοιμάζεται ή έχει ήδη υλοποιήσει:
1. Να προβεί σε νέες περικοπές μέσα από το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με την πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας και την κατάργηση όλων των επιδομάτων εκτός από το οικογενειακό, θέσης, ειδικών συνθηκών, αποδοτικότητας. Ακόμη προτίθεται να μειώσει τις θέσεις εργασίας στο Δημόσιο κατά 125.000 μέχρι το 2013, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και απολύσεων.
Είναι ψέμα και χονδροειδής προπαγάνδα οι «πληροφορίες» πως δήθεν με το ενιαίο μισθολόγιο θα μειωθούν οι μισθοί των υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων και θα αυξηθούν των χαμηλόμισθων. Κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες, την υστέρηση εσόδων του Δημοσίου, την επιπλέον εξοικονόμηση 22 δις ευρώ μέχρι το 2015 θα την εισπράξουν από τους μισθούς των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
2. Η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη θα δεχτεί νέα πλήγματα. Ήδη καταργήθηκαν 280 ιατρικές εξετάσεις και ετοιμάζονται να καταργήσουν φάρμακα που έως τώρα συνταγογραφούνταν. Αυτή τη στιγμή στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας, γιατροί και φαρμακοποιοί ζητάνε να πληρώνουν οι εργαζόμενοι την επίσκεψη και τα φάρμακα γιατί δεν τους δίνονται τα οφειλόμενα από τον ΟΠΑΔ.
3. Το δημόσιο σχολείο έτσι όπως το ξέραμε κατεδαφίζεται και δημιουργείται το «Νέο Σχολείο» που είναι πολύ χειρότερο από το σημερινό και ως προς τη δομή και ως το περιεχόμενο. Οι καταργήσεις 1933 σχολείων Αβθμιας και Βθμιας εκπαίδευσης και η συνένωσή τους σε 877 είναι το πρώτο βήμα ενός σχεδίου δραστικής κατάργησης σχολικών μονάδων και στιβάγματος των μαθητών, σε όσες απομείνουν, σε τμήματα με 30 ή και παραπάνω μαθητές. Η μη ψήφιση της τροπολογίας που υποσχέθηκε η κυβέρνηση για τη λύση του προβλήματος της δωρεάν μεταφοράς μαθητών, η άρνησή της να καταβάλει τα χρωστούμενα προηγούμενων ετών στους λεωφορειούχους, επαναφέρει το πρόβλημα με πολύ χειρότερους όρους από ότι πριν λίγο καιρό. Πιστεύουμε πως είναι θέμα χρόνου πλέον προκειμένου και επίσημα να ανακοινωθεί ότι καταργούνται οριστικά οι δωρεάν μεταφορές μαθητών από και προς το σχολείο τους.


Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους που βλέπουν το μισθό τους συνεχώς να περικόπτεται, για τις χιλιάδες παιδιά που ετοιμάζονται «να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον», λόγω της κατάργησης των σχολείων τους, ή να πληρώσουν τη μεταφορά τους σε αυτό, η χώρα μας την ίδια στιγμή να πληρώνει υπέρογκα ποσά για συντήρηση στρατευμάτων στο Κόσσοβο, το Αφγανιστάν και τη συμμετοχή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του λαού της Λιβύης.


Συναδέλφισες, συνάδελφοί,
Αν δεν πούμε τώρα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ αυτή η πολιτική δεν έχει τέλος ή για την ακρίβεια το τέλος της θα είναι η πλήρης εξαθλίωσή μας. Μπορούμε να τη σταματήσουμε αρκεί να ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, στη συλλογική και αποφασιστική μας δράση.


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Στην 24ωρη απεργία των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ
Συμμετέχουμε στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που διοργανώνει η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας στη ΝΟΜΑΡΧΙΑ στις 11π.μ.
Απαιτούμε:
• Να μην ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Να ακυρωθούν οι περικοπές στα δώρα και στα επιδόματα. Γενναίες αυξήσεις ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από το μισθό μας.
• Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντελών δωρεάν για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εξοφληθούν άμεσα, με ευθύνη τους κράτους, τα οφειλόμενα από τον ΟΠΑΔ.
• Να μην κλείσει κανένα σχολείο. Όχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο – διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς. Δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές των μαθητών.