Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γουλή

Τις 14/02/2011 προτείναμε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τα εξής θέματα συζήτησης:
Α) Στη συνεδρίαση αυτή να συμπεριληφθούν για συζήτηση όλα τα θέματα, που εκκρεμούν και δε συζητήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, όπως η....
εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Παντοκράτορα κ.α.
Β) Επειδή είναι κρίσιμη η κατάσταση της αγροτικής- κτηνοτροφικής- αλιευτικής παραγωγής, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο το ήδη πενιχρό εισόδημα αυτών που απασχολούνται σε αυτούς τους τομείς της οικονομίας και αρκετοί να οδηγούνται στην εγκατάλειψη του επαγγέλματός τους. Προτείνουμε να μπει ως θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση που θα γίνει, τα μέτρα προστασίας των ανωτέρω παραγωγών.
Γ) Μπορεί το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας να μεταφέρθηκε στο νέο κτίριο, τα χρόνια όμως προβλήματα λειτουργίας του όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπιστεί, αντίθετα έχουν επιδεινωθεί. Η έλλειψη προσωπικού, η μείωση χρηματοδότησής του από τον κρατικό προϋπολογισμό, έχουν δημιουργήσει μια απαράδεκτη κατάσταση. Προγραμματισμένα χειρουργεία αναβάλλονται, δεν υπάρχουν φάρμακα και υλικά όπως γάζες, σύριγγες, μπουκαλάκια για αιμοδοσία κλπ. Επίσης λόγω της έλλειψης του προσωπικού υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας και αξιοποιούνται γιατροί γενικής Ιατρικής από τα Κέντρα Υγείας για την κάλυψη ευημεριών που πρέπει να γίνονται από ειδικευμένους γιατρούς. Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και σε άλλες δημόσιες Υπηρεσίες του Νομού, όπως τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Ο κ. Άνθης δεν τα συμπεριέλαβε στην ημερήσια διάταξη πριφρονώντας έτσι στην πράξη σοβαρές λαϊκές ανάγκες και προβλήματα.
Θα τα επαναφέρουμε στην ίδια τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Β
Η προσκείμενη στη ΝΔ πλειοψηφία (ελέω εκλογικού νόμου και ελέω ψήφων κ. Γ. Καλούδη) του περιφερειακού Συμβουλίου ετοιμάζει και με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ένα νέο περιβαλλοντογικό έγκλημα σε βάρος του Κερκυραϊκού λαού: Την εγκατάσταση αιολικών πάρκων με ανεμογεννήτριες – εκτρώματα στο οροπέδιο του Παντοκράτορα και στη συνέχεια στο Κοράκειο όρος και στο Κράτσαλο.
Είναι σε πλήρη συνέπεια και συνέχεια της αντιπεριβαλοντογικής πολιτικής της στα σκουπίδια, όπου η κυβέρνηση ΝΔ με τη συγκάλυψη των τοπικών στελεχών της και ειδικά τους κ. κ. Σπύρου, Δένδια, Πουλημένου και Σκούρτη δεν δίστασε να θυσιάσει ανθρώπινη ζωή για να προχωρήσει το έγκλημα σε βάρος της Λευκίμμης με τη δημιουργία ΧΥΤΑ μέσα στους οικισμούς της Λευκίμμης από τον ίδιο εργολάβο που έφτιαξε το έκτρωμα του λεγόμενου ΧΥΤΑ Τεμπλονίου (φαίνεται ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν άρρηκτους δεσμούς με τον εργολάβο κ. Ασωνίτη), ο περιφερειάρχης της ΝΔ κ. Σπύρου και όσοι συνεργάτες του τάσσονται υπέρ της δημιουργίας αιολικού πάρκου στον Παντοκράτορα αποδεικνύονται πιστοί υπηρέτες των συμφερόντων των Γερμανικών εταιρειών και συνειδητοί καταστροφείς της Υγείας και του περιβάλλοντος του Κερκυραϊκού λαού. Αν και γνωρίζουν καλά ότι οι ανεμογεννήτριες είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, ότι αλλάζουν την οικονομική δραστηριότητα του νησιού και από Τουριστική-Αγροτική τη μετατρέπουν σε βιομηχανική που σκορπάει ηχορύπανση και καρκίνους. Αποδεικνύεται έτσι ότι η ΝΔ και οι αιρετοί της στα κρατικά όργανα της Τοπικής Διοίκησης είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στο όνομα της "πράσινης" ανάπτυξης ξεπουλάει το φυσικό περιβάλλον της χώρας και χτυπάει τις υπάρχουσες οικονομικές δραστηριότητες.
Η λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη είναι στρατηγικός στόχος της Ατζέντα 2020 της Ε.Ε. για να ανοιχτεί ένας καινούριος τομέας κερδοφορίας των Ευρωπαϊκών μονοπωλίων σε βάρος των λαών και του φυσικού περιβάλλοντος.
Καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία να ξεσηκωθούν για να ματαιώσουν το επιχειρούμενο περιβαντολογικό έγκλημα.


Γ


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις απαράδεκτες περικοπές κονδυλίων για την παιδεία έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές της χώρας (μεταξύ των οποίων Κέρκυρα και Κεφαλονιά ) τεράστια αναστάτωση στους μαθητές και τους γονείς τους. Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρήκε συμπαράσταση και συμπαίκτη, στο απάνθρωπο παιχνίδι σε βάρος των μαθητών, τον περιφερειάρχη της ΝΔ κ. Σ. Σπύρου: πριν 15 μέρες από κοινού η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γκερέκου ο κ. Σπύρου και το στέλεχος της ΝΔ κ. Καραγιάννη βγήκαν στα τοπικά ΜΜΕ με την διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα λύνεται και δεν χρειάζεται η κινητοποίηση μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών που οι μαζικοί φορείς τους είχαν συναποφασίσει για την επόμενη μέρα. Έτσι ματαίωσαν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Το πρόβλημα όμως της μετακίνησης των μαθητών όχι μόνον δεν λύθηκε αλλά διατηρείται το ίδιο οξύ επί 15 μέρες. Οι μαθητές έχουν χάσει δεκάδες ώρες διδασκαλίας.
Τώρα παίζουν το μπαλάκι κυβέρνηση και περιφερειάρχης ποιος θα πάρει την απόφαση για την παράταση των συμβάσεων των λεωφορείων μέχρι το καλοκαίρι.
Απαιτούμε να άμεσα να δοθούν τα χρήματα για τις μετακινήσεις από την κυβέρνηση, να υπογράψει άμεσα την παράταση μέχρι το καλοκαίρι για τα λεωφορεία. Να σταματήσουν να παίζουν μπαλάκι σε βάρος των μαθητών.