Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕ ΚΚΕ:Προσπάθεια εγκλωβισμού λαϊκών δυνάμεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ

Τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας διαρκώς οξύνονται, με αποτέλεσμα η οργή και λαϊκή αγανάκτηση να έχει μεγαλώσει στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που βλέπουν τα δικαιώματά τους στη υγεία, στην παιδεία, στο μεροκάματο, στη εργασία, στην ασφάλιση, στον ελεύθερο χρόνο, συνολικά στην ίδια τη ζωή τους να......
 θυσιάζονται στο βωμό της διατήρησης και της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου. Μια αντιλαϊκή πολιτική που διαχρονικά έχουν εφαρμόσει εναλλάξ οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με τα στηρίγματά τους προσπαθούν να εγκλωβίσουν την λαϊκή αγανάκτηση και να την στρέψουν σε κανάλια αθώωσης της πολιτικής τους και απομάκρυνση από κάθε αγωνιστική ταξική διεκδίκηση.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της κ. Γκέρεκου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ η οποία με συσκέψεις επί συσκέψεων δήθεν εμφανίζεται ότι δίνει λύση στα προβλήματα καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορούν να δρομολογηθούν φιλολαϊκές λύσεις χωρίς ρήξη και σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη μεριά ο βουλευτής της ΝΔ κ Δένδιας θέλοντας να δείξει ότι η ΝΔ είναι καλύτερος διαχειριστής της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ κάνει ερωτήσεις στη βουλή και δηλώνει την συμπαράσταση τους σε αγώνες που αναπτύσσονται ξεχνώντας όμως ότι όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ και ο ίδιος Υπουργός Δικαιοσύνης προώθησε αντιλαϊκούς αντεργατικούς νόμους που χρησιμοποιεί τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Στηρίγματα αυτής της προσπάθειας είναι και οι εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση περιφερειάρχης και Δήμαρχος Κέρκυρας αλλά και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας κ. Λίβερη που στην προσπάθεια της να διαχωριστεί από την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ έχει σηκώσει την σημαία ενάντια στην «κομματικοποίηση» στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκλωβισμού της συνείδησης του κόσμου αλλά και γενικότερα των λαϊκών οικογενειών αποτελεί και η στάση που επέδειξαν οι δυνάμεις αυτές στα οξυμένα προβλήματα της παιδείας, με τις συγχωνεύσεις, τις μεταφορές αλλά και την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
Με παρέμβαση αυτών των δυνάμεων και με ενεργό συμπαραστάτη τους τον πρόεδρο της Ένωση Γονέων Κέρκυρας, άλλων προέδρων συλλόγων γονέων και στελεχών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να αποτρέψουν τους μαθητές- γονείς- εκπαιδευτικούς που είχαν συγκεντρωθεί στην νομαρχία να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που είχε αποφασιστεί σε σύσκεψη φορέων και εργατικών σωματείων με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ. Ενέργεια που ήταν σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση των ίδιων των συλλόγων γονέων για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ μετά την κατάληψη που είχαν αποφασίσει να κάνουν στο κτίριο που στεγάζονταν οι υπηρεσίες της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να εγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις, να τις απομονώσουν από τα ταξικά εργατικά σωματεία, το ΠΑΜΕ και τις δυνάμεις εκείνες που αντιπαλεύουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική η οποία προωθεί το ευέλικτο σχολείο της αγοράς, το σχολείο που για κάθε τι που χρειάζεται η λειτουργία του πρέπει ο γονιός να βάζει βαθιά το χέρι τους στην τσέπη. Από τις δυνάμεις εκείνες που έρχονται σε ρήξη και σύγκρουση με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, βάζουν εμπόδια στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου- ΕΕ ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία.
Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, την νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα αξιοποιώντας την εμπειρία τους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να εγκαταλείψουν μαζικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Να αποδυναμώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό ενισχύοντας τον ταξικό πόλο στο εργατικό κίνημα το ΠΑΜΕ. Να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην απεργία στις 23 ΦΛΕΒΑΡΗ και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα γίνει στην πλ/ ΣΑΡΟΚΟ στις 10 το πρωϊ.