Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΕΣΑΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ- Γράφει ο Π. Σκληρός

Συχνά-πυκνά, ο αιρετός πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, μιλάει τα καλά Αγγλικά του και είτε μεταγλωτισμένα είτε με υπότιτλους, προσπαθούμε να κατανοήσουμε τι μας λέει και τι προσπαθεί να πει…
Ο δοτός όμως πρωθυπουργός της Ελλάδος ο κ. Παουλ Τόμσεν και η γνωστή τριμελής παρέα του, μιλάει ΜΟΝΟ αγγλικά και καταλαβαίνουμε από την μετάφραση τι θέλει να μας πει, νέτα σκέτα, όπως ακριβώς έκαναν τις προάλλες λέγοντας ότι......
δεν μας σώζει τίποτε παρά η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας της χώρας. Εσείς είμαστε ΕΜΕΙΣ, μας είπαν(αν και δεν τους άκουσα φυσικά..)!!
Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από όλα αυτά που αρκετούς μήνες πριν είχαν πει για να πουλήσουμε ένα νησί , να ξεχρεωθούμε.
Δεν θα ήταν καθόλου παράξενο να τα έλεγαν όλα αυτά, να έδιναν την έγκριση για την 4η δόση και να έφευγαν. Εκείνο όμως που ιδιαίτερα ενοχλεί , αποκαλύπτει ή υποψιάζει τον καθένα, είναι ότι σε μια συνέντευξη που έχει για σκηνικό ΚΑΙ το λογότυπο της Ελληνικής Δημοκρατίας, έρχονται κατά ιεραρχική τάξη οι υπουργοί της αιρετής κυβέρνησης να ..κατακεραυνώσουν την τρόικα , προσπαθώντας να πείσουν με λόγια μεγάλα και ψεύτικα, ότι ..δεν ήξεραν τίποτα απ όλα αυτά που θα ζητούσαν οι της τρόικα.
Τότε, ή όλα αυτά που εκ των υστέρων λένε και σκίζουν τα ιμάτιά τους είναι παραμύθια για παιδιά ή παραδέχονται ότι πράγματι υπάρχει και μια άλλη εξουσία στην Ελλάδα που προκειμένου να δώσει το χρήμα με δόσεις, θα ανεβοκατεβάζει τις εγγυήσεις, τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, θα δίνει εντολές για ξεπούλημα, για παραχωρήσεις, για μυστικές συμφωνίες των ενεργειακών μας αποθεμάτων , για την εθνική μας ανεξαρτησία και ποιος ξέρει τι ακόμα που δεν το έχουμε δει..
Θυμάμαι όμως καλά ότι ένα περίπου χρόνο πριν , ένας ενεργός πολιτικός και τότε κομματικός μου φίλος , μου είπε ότι αν δώ το λεπτομερές μνημόνιο που έχει ψηφίσει η βουλή και έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα, δεν θα πιστεύω στα μάτια μου..!!
Αυτός λοιπόν ήξερε αλλά ΟΛΟΙ οι μεγαλόσχημοι υπουργοί που αυτές τις ημέρες κυριολεκτικά εμφανίζονται στα ΜΜΕ σφιχτοδεμένοι με χτυπητές γραβάτες και ζητούν εξηγήσεις από τα λεχθέντα του δοτού κ. Τόμσεν και της παρέας του, ΔΕΝ ήξεραν τι ανακοινώσεις θα έκαναν!!
Γνωστό το κόλπο αλλά δεν πιάνει πλέον: Πείτε εσείς, να ζητήσουμε εξηγήσεις εμείς, να φανούμε πατριώτες, θα το χάψουν κι αυτό , θα βγούμε επικοινωνιακά και από πάνω και πάει λέγοντας..
Αυτά δεν περνάνε πια. ¨Όσο κι αν η κοινωνία βιώνει τον μαρασμό, όσο κι αν σφίγγει το ζωνάρι, όσο κι αν υπομένει ψάχνοντας για να λύσει τα πολλά πλέον δυσβάσταχτα προβλήματα που έχει το κάθε σπίτι, είναι σίγουρα υποψιασμένη ότι του λένε συνέχεια ψέματα. Ότι δεν θα βγούμε από κανένα αδιέξοδο και απλά οι σημερινοί θέλουν να κερδίσουν χρόνο και να μετακυλήσουν την καυτή πατάτα στους επόμενους ετοιμάζοντας-πιθανόν και τον Απρίλη- κάποια τρόπον τινά ηρωική έξοδο, για να σωθεί το..παιδί.
Οι λόγιοι σωπαίνουν, οι σκεπτόμενοι αργούν, οι απλοί όμως πολίτες γνωρίζουν καλά ότι είναι άλλο πράγμα να είσαι ελεύθερος και άλλο να ΜΗΝ είσαι πλέον ανεξάρτητος στον τόπο σου.


Παναγιώτης Σκληρός