Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΣΑ:Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ

Στην αρχή η προώθηση της ΚΥΑ 168040 με την οποία ,όπως είχαμε καταγγείλει ,στο όνομα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος επιχειρείται η δέσμευση και ουσιαστικά η απαλλοτρίωση τεράστιων εκτάσεων στα Ιόνια Νησιά και η οποία έχει ήδη κάνει το θαύμα της σταματώντας σχεδόν όλες τις μεταβιβάσεις και......
μπλοκάροντας την έκδοση οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές με ανυπολόγιστες συνέπειες για την τοπική οικονομία και σειρά επαγγελματιών.


Τώρα είναι η σειρά του ΦΠΑ. Η κυβέρνηση δια του υφυπ. Οικονομικών και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Β. Οικονόμου επαναλαμβάνει όσα είχε απαντήσει πριν δέκα μήνες σε ανάλογη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλου ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών.


Αρνείται δηλ. πεισματικά να προχωρήσει στην εξομοίωση του καθεστώτος μειωμένων κατά 30% τιμών του ΦΠΑ που ισχύει στο Αιγαίο από το 1993!


Και αρνείται ψευδόμενη ότι η επέκταση του προνομίου αυτού και στα Ιόνια νησιά εμποδίζεται από το κοινοτικό δίκαιο.


Το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που τρέχουν να ικανοποιήσουν κάθε αντιλαϊκή απαίτηση της «τρόικας» και της οικονομικής ολιγαρχίας, αρνούνται να ικανοποιήσουν ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων των Ιονίων νησιών που θα προσφέρει βαθιά οικονομική ανακούφιση και θα άρει ένα σημαντικό παράγοντα καθυστέρησης που δημιουργεί η νησιωτικότητα.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την άρνηση της αυτή γράφει «στα παλαιότερα των υποδημάτων της» την ουσιαστικά ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου Περιφερειακού Συμβουλίου που ζητούσε την μείωση του ΦΠΑ απαξιώνοντας πλήρως τους αιρετούς εκπροσώπους των Ιόνιων Νησιών και δείχνοντας πολύ καθαρά πόσο κίβδηλες ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού όταν χαρακτήριζε την αιρετή περιφέρεια σαν μια «μικρή κυβέρνηση».


Αυτή η κυβέρνηση είναι πλέον ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα Ιόνια νησιά και ανάλογα πρέπει να αντιμετωπίζεται!


Η ΑΝ.Α.Σ.Α πιστεύει ότι το ΠΣ πρέπει να κλιμακώσει άμεσα την αντίδραση του απέναντι σ αυτές τις κυβερνητικές προκλήσεις.
Να απευθυνθεί στον λαό των Ιονίων νησιών και στους φορείς του και με την συμπαράσταση τους να εμείνει στην υιοθέτηση των θέσεων του τόσο για την ΚΥΑ 168040 όσο και για τον ΦΠΑ αποφασίζοντας συγκεκριμένο αγωνιστικό πλαίσιο κινητοποιήσεων σε όλα τα νησιά.


Τα συμφέροντα του λαού πάνω από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της «τρόικας» και όσων την υποστηρίζουν.


Αργοστόλι, 17/02/2011 Θεόδωρος Α. Γαλιατσάτος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α