Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Στη Ζάκυνθο αύριο και μεθαύριο ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου

Στη Ζάκυνθο μεταβαίνει αύριο ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, ο οποίος θα προεδρεύσει σύσκεψης που θα γίνει στις 12.30 μ.μ. στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει και ο.... διοικητής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Τάσος Αποστολόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Διον. Μυλωνάς και ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, αρμόδιοι για τα έργα.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έχει προγραμματιστεί να συζητηθούν η πορεία των έργων και των μελετών έργων, καθώς και η διαδικασία απεμπλοκής ορισμένων που έχουν εμφανίσει στασιμότητα.

Προτεραιότητα στη μαρίναι και τη γέφυρα του Αη – Χαραλάμπη

Για τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, σημαντική προτεραιότητα για το νησί της Ζακύνθου αποτελεί η κατασκευή της μαρίνας, καθώς, όπως δήλωσε, η οικονομία του νησιού, που στηρίζεται, κατά βάση, στον Τουρισμό, έχει ανάγκη από ένα τέτοιο έργο που θα την ενισχύσει.
Ήδη, ο κ. Σπύρου τόσο σε επαφή που είχε με τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού – Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ, έθεσε επιτακτικά το θέμα της κατασκευής της μαρίνας. Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΤ στην Αθήνα, ζήτησε και πήρε το σχετικό φάκελο με τη μαρίνα και, όπως είπε, θα προσπαθήσει να βρει τρόπο για την κατασκευή αυτού του μεγάλου έργου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, βασικό ζήτημα είναι και η διαχείριση του έργου που προτείνει να περάσει στο Δήμο Ζακύνθου και για το λόγο αυτό είχε και σχετική επικοινωνία με το Δήμαρχο, Στέλιο Μποζίκη.

Επίσης, ο κ. Σπύρου, στόχο έχει να προωθήσει και την κατασκευή της γέφυρας στο ποτάμι του Αη- Χαραλάμπη, που θεωρείται, επίσης, ζωτικής σημασίας.

Τα καυτά θέματα του Δήμου
Την επομένη, Πέμπτη το πρωί, ο κ. Σπύρου θα έχει συναντήσεις με τους φορείς Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ζακύνθου, με στόχο την προώθηση λύσεων στα δυο καυτά ζητήματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια το νησί.

Συνέντευξη Τύπου
Την Πέμπτη στις 11 το πρωί, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, θα δώσει Συνέντευξη Τύπου, στα τοπικά Μ.Μ.Ε. στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας Ζακύνθου.