Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση Ν. Δένδια για τα μαθητικά δρομολόγια

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Δικαιοσύνης για την ανάγκη άμεσης λύσης στο πρόβλημα που έχει ανακύψει στις μεταφορές μαθητών σε σχολεία της Κέρκυρας, κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας. Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς
Α) Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αποκέντρωσης
Β)Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Γ) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΘΕΜΑ: «Αναγκαιότητα άμεσης εξεύρεσης λύσης στη μεταφορά μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα της Κέρκυρας»
Η μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της περιφέρειας από ιδιωτικά τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία του ΚΤΕΛ και, σε ορισμένες περιπτώσεις, από ΤΑΞΙ, αποτελεί πρακτική πολλών ετών και....
πραγματοποιείται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κατόπιν υπογραφής των σχετικών συμβάσεων μεταξύ των Περιφερειών (πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων) και των αναδόχων. Οι σχετικές συμβάσεις ελέγχονται ως προς τη νομιμότητά τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο.


Στην Κέρκυρα, αρκετά μαθητικά δρομολόγια διεξάγονται κατά την προαναφερθείσα διαδικασία. Ωστόσο, η σχετική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχων για το σχολικό έτος 2010-2011 στο Νομό Κερκύρας, καίτοι προβλέπει περιστολή δαπανών κατά 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, δεν έχει λάβει την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς υπάρχουν έτι επιφυλάξεις.


Αποτέλεσμα της ως άνω κατάστασης είναι η διακοπή των μαθητικών δρομολογίων από τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην μεταφορά μαθητών από και προς αρκετά σχολικά συγκροτήματα.


Καίτοι η δικαστική διαδικασία οφείλει να είναι αδιάβλητη και να τηρεί απαρέγκλιτα την κείμενη νομοθεσία, οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί οφείλουν να εξετάσουν το διαλαμβανόμενο στην ερώτηση ζήτημα υπό το πρίσμα της ομαλής λειτουργίας συγκεκριμένων σχολικών μονάδων στην Κέρκυρα και να εξεύρουν λύση άμεσα και υπεύθυνα.


Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:


Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβούν ώστε να διευθετηθεί άμεσα το σοβαρότατο πρόβλημα της μεταφορά των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα της Κέρκυρας;


Ο ερωτών βουλευτής


Νίκος Δένδιας