Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ικανοποίηση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας για την απόφαση Αποστολόπουλου

Αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση η υπ. Αριθμ. Πρωτ. 35/ 11.02.2011, απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/νήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, κ. Αποστολόπουλου, να αποδεκτεί την προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσιόπης και λοιπών, η οποία στρεφόταν κατά της πρόσφατης απόφασης του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα της ΠΙΝ, κ. Γεωργαλίδη, αναφορικά με την εγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή «Καπαρέλι» του πρώην Δήμου Κασσωπαίων.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, είχε εκφράσει ήδη από......
τον προηγούμενο μήνα, την αρνητική της θέση απέναντι σε τέτοιου είδους αποφάσεις, οι οποίες όχι μόνον δεν ευσταθούν νομικά, σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο αλλά και θέτουν σε κίνδυνο το φυσικό περιβάλλον της εμπλεκόμενης περιοχής.


Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/νήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, κος Αποστολόπουλος, επικαλούμενος τα προβλεπόμενα στο άρθρο 32, παρ. 7 του Ν.1845/1989, αναγνωρίζει την απουσία σαφούς αιτιολόγησης της ανάγκης παράτασης της προθεσμίας εγκατάστασης της μονάδας υδατοκαλλιέργειας. Ως εκ τούτου και στηριζόμενος αποκλειστικά στα νομικά ερείσματα που προκύπτουν από την ενδεχόμενη εφαρμογή μίας τέτοιας διοικητικής πράξης έκρινε παράνομη την απόφαση του πρώην Γενικού Γραμματέα της ΠΙΝ κ. Γεωργαλίδη, επιτυγχάνοντας μία μεγάλη επιτυχία υπέρ της νομιμότητας και δικαιοσύνης.


Εκφράζουμε δημόσια την ικανοποίησή μας όσον αφορά τα ανωτέρω καθώς και τη συμπαράστασή μας, απέναντι στην τοπική κοινωνία της Β.Α. Κέρκυρας και δη της Δημοτικής Ενότητας του πρώην Δήμου Κασσωπαίων.


Πάγια θέση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, αποτελεί η υποστήριξη του δημοσίου συμφέροντος, ιδιαίτερα δε στις περιπτώσεις εκείνες, όπου θίγονται καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα που επηρεάζουν αρνητικά τις πολιτιστικές, κοινωνικές και οικονομικές δομές της κερκυραϊκής κοινωνίας.






ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ