Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μπάμπης Χαραλάμπους έφερε στη Βουλή το θέμα της μεταφοράς μαθητών

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣH
Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: Ανάστατος ο Κερκυραϊκός Λαός από την διακοπή των μεταφορών των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ανάστατος αλλά και έντονα αγανακτισμένος ο Κερκυραϊκός λαός -- ιδιαίτερα η εκπαιδευτική κοινότητα, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς— παρακολουθεί τα πρωτοφανή γεγονότα που σχετίζονται με.....
 την διακοπή των μεταφορών των μαθητών από την Δευτέρα 31/01/2011 από το υπεραστικό ΚΤΕΛ, αλλά και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες λεωφορείων που μετέφεραν μαθητές από τα σπίτια τους στα σχολεία και τανάπαλιν.
Η απόφαση για την διακοπή των μαθητικών δρομολογίων πάρθηκε μετά την υπ΄αριθμ.289/2010 πράξη του Ζ΄ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε μη σύννομη την διενέργεια του διαγωνισμού, που έγινε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας, για τις μεταφορές των μαθητών για την σχολική περίοδο 2010—2011.
Η διακοπή των μεταφορών των μαθητών δημιούργησε τεράστια λειτουργικά προβλήματα σε όλα τα σχολεία της Κέρκυρας αφού οι μισοί και πάνω μαθητές ουσιαστικά αποκλείονται από την παρακολούθηση των μαθημάτων τους. Το γεγονός αυτό, όπως ήταν και αναμενόμενο, οδήγησε σε μια σειρά κινητοποιήσεων από τους μαθητές τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς.


Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ούτως ώστε να ξεκινήσει άμεσα η δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών του Νομού Κέρκυρας από και προς τα σχολεία τους και να δίνονται έγκαιρα τα σχετικά κονδύλια για να μην ξανασυμβεί το απαράδεκτο αυτό γεγονός.




Ο Βουλευτής
Μπάμπης Χαραλάμπους