Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Λιμενικά έργα, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. ΟΠΕΚΕΠΕ,στην ατζέντα της Α. Γκερέκου

1.Τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κο Γιάννη Διαμαντίδη επισκέφθηκε την Παρασκευή, η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κα Άντζελα Γκερέκου. Σκοπός της επίσκεψης της κας Γκερέκου ήταν η ενημέρωση του Υπουργού για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα, τα Διαπόντια Νησιά και τους Παξούς.
Η κα Γκερέκου ζήτησε από τον κο Διαμαντίδη να......
 διερευνήσει με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, τον εκσυγχρονισμό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα τόσο από την πλευρά των μεταφορικών μέσων όσο και από την πλευρά των υποδομών. Εξήγησε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δεν κινητροδοτεί την παρουσία στη γραμμή γρήγορων και σύγχρονων πλοίων, κάτι που εχει ως αποτέλεσμα η Κέρκυρα να μην μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες ανάπτυξης του εγχώριου τουρισμού.
Στο ίδιο πλαίσιο ζήτησε τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο μελέτης για την ανάπτυξη της λιμενικής υποδομής του Κάβου στη νότια Κέρκυρα. Όπως ανέφερε η κα Γκερέκου, η ανάπτυξη ενός σύγχρονου λιμανιού στην περιοχή θα μείωνε δραστικά το χρόνο διέλευσης ανάμεσα στην Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα και τους Παξούς, ενώ παράλληλα θα δημιουργούσε νέα τουριστικά ρεύματα ανάμεσα στην Κέρκυρα και τα παράλια της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας. Για το θέμα αυτό ο Υπουργός δεσμευτηκε πως θα το θέσει άμεσα στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων.
Τέλος, η κα Γκερέκου ζήτησε από τον κο Διαμαντίδη τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο, της μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών που εχει προκαλέσει η διάβρωση στην ευρύτερη περιοχή του Canal d’amour στο Σιδάρι.


2. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η κα Γκερέκου με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κο Καπρέλη για το θέμα της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των αγροτών, κατέστη σαφές πως σε κανένα φορέα δεν εχει ανατεθεί προς το παρόν το εργο συλλογής των αιτήσεων και δηλώσεων καλλιέργειας/εκτροφής για το τρέχον έτος. Η κα Γκερέκου ενημερώνει τους Κερκυραίους αγρότες ότι στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ λειτουργεί διαδικτυακή υπηρεσία (www.opekepe.gr/eae2011.asp) στην οποία, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να υποβάλλουν, χωρίς αντιτιμο, την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης και δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής 2011, χωρίς μεταβολές στοιχείων σε σχέση με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης έτους 2010.
Σύμφωνα τέλος με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σύντομα η υπηρεσία θα επεκταθεί ώστε να επιτρέπει και την διαδικτυακή υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης 2011, με μεταβολές αλφαριθμητικών στοιχείων σε σχέση με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης έτους 2010.