Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Αναβαθμίζεται το κρίκετ

Το Κρίκετ αναβαθμίζεται από «τοπικής σημασίας» σε «κρατικώς ενισχυόμενο» άθλημα. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κος Πάνος Μπιτσαξής στη Βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κα Άντζελα Γκερέκου και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ κο Ιωσήφ Νικήτα. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αποφασίστηκε επίσης....
η χρηματοδότηση για την κατασκευή αποδυτήριων, ιατρείου και κερκίδων στις εγκαταστάσεις του Κρίκετ στη μαρίνα Κοντοκαλίου, ενόψει του πρώτου παγκοσμίου σχολικού πρωταθλήματος Κρίκετ που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα το ερχόμενο Πάσχα. Επιπλέον, εντός του 2011 το γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό θα παραχωρηθεί στην Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, με σκοπό τη περαιτέρω διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα.
Στην ίδια σύσκεψη ο κος Μπιτσαξής ενημέρωσε την κα Γκερέκου ότι τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή των κερκίδων στο ΕΑΚ συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Τέλος, εγκρίθηκε από την Γενική Γραμματεία ποσό ύψους 47.000 ευρώ για παρεμβάσεις στο κλειστό γυμναστήριο και το κολυμβητήριο του ΕΑΚ, που αφορούν την αναβάθμιση των μηχανοστασίων, και την εγκατάσταση αυτόματων χλωριωτών.