Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η ΝΔ στηρίζει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

«Η ΝΟΔΕ Κέρκυρας βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους Κερκυραίους πολίτες και παρακολουθεί με προσοχή και υπευθυνότητα όλα τα θέματα που αφορούν τον τόπο μας.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τις ενέργειες της κυβέρνησης η οποία εν μέσω κρίσης προωθεί για ψήφιση στη βουλή σχέδιο Νόμου, που καθιστά απαγορευτική πλέον την ανοικοδόμηση σε περιοχές Natura.
Στηρίζουμε αμέριστα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που....
 αποτελεί βασικό πλεονέκτημα για την ανταγωνιστικότητα της Κέρκυρας ως τουριστικού προορισμού. Προστασία όμως αποτελεσματική με μέτρα ορθολογικά και όχι αντιαναπτυξιακά.
Αναρωτιόμαστε όμως για ποιό λόγο η κυβέρνηση θεωρεί ότι η προστασία του περιβάλλοντος ταυτίζεται με ενέργειες που οδηγούν σε πλήρες αδιέξοδο την οικονομία σημαντικών περιοχών όπως είναι για παράδειγμα οι Παξοί.
Το μέτρο που προωθεί η κυρία Μπιρμπίλη αυξάνει τη αρτιότητα των οικοπέδων στα 10 Στρέμματα προκειμένου ο ιδιοκτήτης να μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια, για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα που περιλαμβάνονται στο Δίκτυο Natura 2000. Ενώ παράλληλα καταργεί και όλες τις ισχύουσες παρεκκλίσεις στις εν λόγω περιοχές.
Η αύξηση αυτή στερεί ουσιαστικά από την πλειοψηφία των ιδιοκτητών, αφού ως γνωστό στην Κέρκυρα και στους Παξούς ο κλήρος είναι μικρός, το δικαίωμα να κτίσουν στα οικόπεδα τους . Και αυτό εν μέσω οικονομικής κρίσης που η οικοδομική δραστηριότητα, ακολουθώντας τον τουρισμό έχει ήδη παρουσιάσει μεγάλη κάμψη.
Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα βάρη. Η μόνη ελπίδα διεξόδου είναι η ανάπτυξη και η τόνωση της επιχειρηματικότητας γι’ αυτό και καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Ο πρόεδρος και η ΝΟΔΕ Κέρκυρας τάσσονται σαφώς υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, προστασίας όμως ουσιαστικής που θα συνοδεύεται και από μέτρα αναπτυξιακά και ανακουφιστικά για τους κατοίκους. Η ΝΟΔΕ Κέρκυρας αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των πολιτών, για την έξοδο από την κρίση και για την ενίσχυση της οικονομίας»