Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Συναντήσεις Αποστολόπουλου

Η σύσφιγξη της συνεργασίας με την αιρετή Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η μελέτη των προβλημάτων της περιοχής ήταν το αντικείμενο των επαφών που είχε στην Κέρκυρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Το πρωί ο Γενικός Γραμματέας πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον.....
Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Σεβασμιώτατο κ. Νεκτάριο, με τον οποίο είχε επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.
Ακολούθως ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου, με τον οποίο εξέτασαν την διαδικασία εκχώρησης αρμοδιοτήτων προς τις αιρετές αυτοδιοικήσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιθυμία και των δύο πλευρών για την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κατά την διάρκεια της τρεχούσης μεταβατικής περιόδου, ενώ μελετήθηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης αυτής της συνεργασίας και στο μέλλον.


Η ενημέρωση για τα εκκρεμή ζητήματα της περιοχής αναδείχθηκε σε βασικό άξονα της συνεργασίας που είχε ο Γενικός Γραμματέας με την βουλευτή Κέρκυρας, κ. Άντζελα Γκερέκου.
Οι προεκτάσεις του μεταναστευτικού ζητήματος, ιδιαίτερα έπειτα από τα πρόσφατα γεγονότα, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας της αιρετής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Χρήστο-Ηρακλή Σκούρτη.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Παξών, κ. Σπύρος Μπογδάνος, έθεσε υπόψη του κ. Αποστολόπουλου προβλήματα που απασχολούν το νησί και κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για την διατήρηση της βιοποικιλότητας.
Επίσης ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, κ. Πέτρος Οικονόμου, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα αναφορικά με την πορεία υλοποίησης των έργων του Ε.Σ.Π.Α.
Τον κύκλο επαφών του κ. Αποστολόπουλου ολοκλήρωσαν συναντήσεις και με άλλους Υπηρεσιακούς Παράγοντες.
Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Κέρκυρας, Σεβασμιώτατο κ. Ιωάννη.