Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τα φωτοβολταϊκά και τις αιτήσεις των αγροτών φέρνει προς συζήτηση στο ΠΣ ο Θ. Γουλής

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
Το τελευταίο διάστημα στην Κέρκυρα η ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Αγρινίου αναπτύσσει δραστηριότητα συγκέντρωσης αιτήσεων ΟΣΔΕ παραβιάζοντας τους κανονισμούς και χωρίς να έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός σε πανελλαδικό επίπεδο, για το ποίος θα αναλάβει τη συγκέντρωση των αιτήσεων. Επιπλέον παρεμβαίνει στις......
αρμοδιότητες άλλης ένωσης της ΕΑΣΚ Κέρκυρας και ζητάει εξουσιοδότηση από τους δικαιούχους επιδοτήσεων, για να κρατήσει το χαράτσι για την κάθε αίτηση. Πρόκειται για μια τακτική ωμού εκβιασμού των αγροτών που αξιοποιεί την ανάγκη τους να πάρουν αυτές τις πετσοκομμένες επιδοτήσεις.
Επίσης η ΕΑΣΚ Αγρινίου και η ΕΑΣΚ Κέρκυρας παίζοντας ρόλο πλασιέ πολυεθνικών συμφερόντων προσπαθούν να πείσουν τους αγρότες του νησιού μας να γίνουν επιχειρηματίες της «πράσινης» ανάπτυξης, εγκαταλείποντας την αγροτική παραγωγή και τοποθετώντας στα χωράφια τους φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. Αποσπούν και σπρώχνουν τους αγρότες σε υπέρογκους δανεισμούς από τις τράπεζες.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Να αναλάβει η ένωση Κέρκυρας τη συγκέντρωση αιτήσεων ΟΣΔΕ (για τις επιδοτήσεις) χωρίς να πληρώσει κανείς αγρότης είτε είναι κατά κύριο επάγγελμα είτε όχι.
• Να σταματήσει από τις ενώσεις κάθε ενέργεια για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.


Για τους παραπάνω λόγους η Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει να τεθεί το θέμα για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης.




Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης
Θόδωρος Γουλής