Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ν.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ του Κ.Κ.Ε.για τους ναυαγούς

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του Κ.Κ.Ε. καταγγέλλει στο κερκυραϊκό λαό την απαράδεκτη κατασταλτική συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δοκιμαζόμενους Αφγανούς που ναυάγησαν ανοιχτά του νησιού!
Η ελληνική κυβέρνηση αντί να πάρει υπόψη της την πάνδημη αλληλεγγύη, που επέδειξε ο κερκυραϊκός λαός προς τους ναυαγούς, αντί να....
 ευθυγραμμιστεί με το αίτημα του να συνδράμει τους μετανάστες με όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγραφα, που θα τους επέτρεπαν να μεταβούν άμεσα, νόμιμα και με ασφάλεια σε χώρες της Ε.Ε. της επιλογής τους, προχωρά αυτές τις ώρες στη βίαιη μεταφορά των ναυαγών προς άγνωστη μέχρι στιγμής κατεύθυνση.
Το θέαμα να τους μετακινούν σαν κοινούς εγκληματίες δεμένους με χειροπέδες, γιατί ναυάγησαν στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν το δικαίωμα στην επιβίωση και τη ζωή με αξιοπρέπεια, αποτελεί μία ακόμα πρόκληση στα αισθήματα των κερκυραίων.
Ούτε ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας δεν κρατούν κατά τη μεταφορά των ανθρώπων αυτών, αφού τους κρατούν κλεισμένους στα λεωφορεία της αστυνομίας στο χώρο στάθμευσης του καραβιού, γεγονός που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς!!!
Η ελληνική κυβέρνηση αντί να διευκολύνει τους 230 Αφγανούς άντρες, γυναίκες και παιδιά να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα μας, προτίμησε για άλλη μία φορά να μείνει πιστή στην αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., στις συμφωνίες του Δουβλίνου ΙΙ και Σέγκεν, που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ!!!
Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης δια μέσο του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, ότι στην περίπτωση που η χώρα μας δεν εφαρμόσει τη Συμφωνία Σέγκεν, θα υπάρξουν επιπτώσεις στη μετακίνηση των ελλήνων πολιτών και των εμπορευμάτων στις άλλες χώρες, αποτελεί, εκτός από ισχυρισμό που αγγίζει τα όρια της αστειότητας, το προκάλυμμα πίσω από το οποίο, για άλλη μία φορά οι ιθύνοντες προσπαθούν να κρυφτούν από τις ευθύνες των πολιτικών τους, που γεννούν καθημερινά τα άθλια φαινόμενα των γειτονιών γκέτο της Αθήνας, των λιμανιών της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, και πρόσφατα του Μαντουκιού στην Κέρκυρα.
Γιατί πολύ απλά, μετά τη μεταφορά αυτών των 230 Αφγανών και τον εφοδιασμό τους με την κάρτα παραμονής του ενός μήνα στη χώρα μας, θα αφεθούν να περιπλανώνται στην εξαθλίωση των παραπάνω γειτονιών, να γίνουν ξανά βορά στις ορέξεις του κάθε δουλέμπορα, ή πάμφθηνο εργατικό δυναμικό στα χέρια του κάθε επιτήδειου εργολάβου, όπως αυτών που εκτελούν υπηρεσίες καθαριότητας στο νησί μας!!!
Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό, να αντισταθεί και να αντιπαλέψει αυτές τις πολιτικές της Ε.Ε.-κυβέρνησης και των κομμάτων της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, που ευθύνονται για την ωμή καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος των μεταναστών και τη καθημερινή γιγάντωση της εξαθλίωσης στις γειτονιές που κατοικούμε!!!