Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Κινητοποιείται η ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Το τελευταίο κείμενο «διαβούλευσης» που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας αλλά και όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν από τις περιφερειακές Διευθύνσεις δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μια μεγάλης κλίμακας απόπειρα να κλείσουν σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας θεωρεί ότι πρέπει και μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Μετά τις δύο κινητοποιήσεις μας στις 13 και 14 Γενάρη, συναντήσαμε....
το Δήμαρχο Κερκυραίων και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ενώ βρεθήκαμε σε συναντήσεις με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων πολλών σχολείων που όλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τις επιχειρούμενες καταργήσεις. Ήδη μας στέλνονται ψηφίσματα και αποφάσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σε αυτή την κατεύθυνση. Θέσαμε στο Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη τα προβλήματα της κατάργησης σχολικών μονάδων, της μη απόδοσης των λειτουργικών εξόδων των σχολείων της πόλης, των μετακινήσεων των μαθητών και ζητήσαμε συζητηθεί το θέμα των καταργήσεων σχολείων από το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να πάρει θέση η τοπική κοινωνία.
Το θέμα της κατάργησης σχολείων συζητείται από το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 28 Γενάρη στις 18:30 στην αίθουσα στο Μον Ρεπό (δυστυχώς το έχουν θέσει 22ο και τελευταίο με κίνδυνο να μη συζητηθεί αλλά εμείς θα επιμείνουμε να μπει πρώτο στην ημερήσια διάταξη) και από το Περιφερειακό Συμβούλιο το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11:00 στην αίθουσα της περιφέρειας στις Αλυκές.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές στις συνεδριάσεις αυτές για να διατρανώσουμε την απόφασή μας να μην κλείσει κανένα σχολείο.


Την Πέμπτη 27/1 στις 19:00-21:00 και την Παρασκευή 28/1 στις 11:00-14:00 το ΔΣ της ΕΛΜΕ διοργανώνει καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών στην πλατεία Γεωργάκη και καλεί όσους συνάδελφους μπορούν να πλαισιώσουν τις δράσεις μας.


Όσοι έχουν συγκεντρώσει υπογραφές, να τις δώσουν σε κάποιο από τα μέλη του ΔΣ.